Dünya Karate Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atarak Dünya Şampiyonu olan Büyükşehir Belediyesi sporcusu Enes Erkan ve şampiyonada ülkemizi temsil eden milli takım kafilesi Atatürk Havaalanı’nda coşkuyla karşılandı. Erkan, “Bir tarih yazdık. Üst üste 2. kez Dünya Şampiyonu olan ilk Türk karateci olmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi sporcusu Enes Erkan, başarıların bir yenisini daha ekleyerek, Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Büyükler Karate Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu oldu. Daha önce Finlandiya da düzenlenen Karate Şampiyonası’nda Avrupa Büyükler şampiyonu olan milli sporcu, Fransa’nın başkenti olan Paris’te düzenlenen Büyükler Karate Şampiyonası’nda da Dünya Şampiyonluğuna uzanmıştı. Dünya Büyükler Karate Şampiyonası +84 kilogramda büyük bir başarıya imza atan Enes Erkan ve şampiyonada ülkemizi temsil eden milli takım kafilesi Atatürk Havaalanı’nda coşkuyla karşıladı. Büyükşehir Belediyesi karate eğitmenleri ve sporcularının da katıldığı karşılama töreninde Erkan, başarısını takım arkadaşlarıyla kutladı.

Tarih yazdık
Havaalanındaki karşılamanın ardından açıklamalarda bulunan Dünya Şampiyonu Enes Erkan, “Bir tarih yazdık. Üst üste 2. kez Dünya Şampiyonu olan ilk Türk karateci olmanın gururunu yaşıyorum. Hedeflerime ulaştığım için çok mutluyum. Çalışmalarımın karşılığını aldığımı düşünüyorum. Ülkeme ve şehrime yeni bir Şampiyonluk kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Dualarıyla her zaman yanımızda olan, bizlere destek veren şehrime ve tüm Türkiye’ye teşekkür ediyorum. Önümüzde birçok uluslar arası organizasyon var. İnşallah 2015 Mart ayında İstanbul’da düzenlenecek olan Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda ve Haziran ayında Azerbaycan’ın başkenti Bakü de ilk kez yapılacak olan Avrupa Oyunları’nda önemli başarılara imza atacağız” ifadelerini kullandı.