Dünya Eskitir Ama Gençlik CennettedirDünya Eskitir Ama Gençlik Cennetted

Ne büyük davranıştır, yaşlılara el uzatmak

Büyüklerimize, yaşlılarımıza saygının dinin gereği olduğunu belirten Döngeloğlu, “Dinimiz, örfümüz, kültürümüz; büyüğe, yaşlıya, akraba olsun olmasın nasıl bakar? Muhtaç insana, yardıma ihtiyacı olana nasıl bakar? Bu konuda Efendimiz, en güzel örnektir. Musa peygamberin evliliği bir yaşlıya yardım sebebiyle olmuştur. İhtiyar bir insana el tuttuğu için Allah ona bir peygamberin kızıyla evlenmeyi nasip etmiştir. Ne büyük bir davranıştır, ihtiyarlara, yaşlılara, muhtaçlara el uzatmak” şeklinde konuştu.

Saygının önemi
Ömer Döngeloğlu konuşmasının sonunda, “Biz dışarıya çok Müslüman, içimize de bir acayip zalim olduk. Büyüğünü bilmeyen, Allah’ı da bilemez. Bu bizim atasözümüzdür. Atasını tanımayan hayatına ihanet eder. İnsan büyüklerine karşı saygılı olmalı. Allah, ömrünün sonbaharında olan yaşlı annelerimizin, babalarımızın, amcalarımızın, teyzelerimizin ömrünün kalan kısmını huzur ve mutluluk içerisinde yaşamayı nasip etsin. Ölüm er ya da geç kapımızı çalacak, genç ya da yaşlı. Allah hepimizin ahiret hayatını, dünya hayatından daha güzel eylesin. Dünya eskitir ama gençlik cennettedir. 3 günlük dünyanın elli altmış yıllık saltanatı için Allah ahiretimizi yıktırtmasın. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na ve nezaket gösterip buraya kadar gelen büyüklerime, gençlere canı gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce,  konferansın sonunda Ömer Döngeloğlu’na teşekkür ederek minyatür çalışması hediye etti