SASKİ, Sapanca Dibektaş Mahallesi’nin yüksek kesimlerinde yaşanan su yetmezliği sorununu çözüme kavuşturmak için ihaleye çıktı. 4 firmanın teklif sunduğu ihalenin sonucu kısa süre içerisinde açıklanacak ve bölgeye 2 kilometrelik içmesuyu hattı ile su deposu inşa edilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Sapanca Dibektaş Üst Kat Depo ve Terfi Hattı Yapım İşi İhalesi, genel müdürlük hizmet binasında gerçekleştirildi. SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Belik’in komisyon başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye 4 firma teklif verdi. Genel Müdür Yardımcısı Belik, “Sapanca Dibektaş Mahallesi’nin üst kesimlerinde zaman zaman yaşanan su yetmezliği ve bulanıklık sorununu çözüme kavuşturuyoruz. 4 firmanın teklif verdiği projemiz kapsamında yaklaşık 2 kilometre içmesuyu hattı ve 400 metreküplük içmesuyu deposu inşa edilecek. Gerekli incelemelerin ardından sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız. Şehrimize ve bölgede yaşayan hemşerilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Firma teklifleri
SASKİ tarafından projelendirilen Dibektaş Mahallesi Üst Kesimler Depo ve Terfi Hattı Yapım İşi İhalesi’ne teklif veren firmalar ise şöyle: “Saltıkoğulları Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi: 1 Milyon 167 Bin 930 TL, Adil Dakak: 1 Milyon 242 Bin 920 TL, Baroksan Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi: 842 Bin 940 TL, Atak İnşaat Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi: 623 Bin 740 TL."