Çevreyi Korumak Önceliğimizdir

Dört önemli başlıkta oturumlar
Çalıştay; enerji, sanayi, atık yönetimi, ulaşım kaynaklı sera gazı azaltımı ve kamu kurumlarında ısıtma ve aydınlatmaya yönelik iklim dostu stratejiler geliştirme başlıkları altında, dört farklı oturumda yapıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren SATSO Çevre Komisyonu Başkanı Önol Taşöz,“ Göç, sanayi artışı ve buna bağlı olarak şehirlerin nüfus yoğunluğunun artması sebebiyle çeşitli çevre sorunları oluşturmaktadır. Bu kapsamda çevre sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi, SATSO, Gold Standart Vakfının işbirliği ile düzenlenen çalıştayın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bilimsel çalışmalar yürütüyoruz
Taşöz’ün ardından konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, “Tüm kurum ve kuruluşların çevre konusuna önem vermesi gerekmektedir. Çevre ve çevre sorunları hakkında somut adımlar atılmalıdır. Biz, şehirdeki paydaşlarımızla her zaman işbirliği içerisinde olarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Dünyadaki tecrübeleri birbirimizle paylaşarak yeni ufuklar açıyor ve yeni çözümler üretiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak HES çalışmamız ile tükettiğimiz enerjiyi üretiyoruz, çevre koruma alanında kent temizliği ile ilgili örnek çalışmalara imza atıyoruz. Burada önemli olan nokta bu çalışmaların bilimsel olarak yürütülmesidir. Üniversitemiz, STK’lar ve diğer kurumlar ile işbirliği içerisinde projeler üretiyor, şehrimizi bir adım daha öteye taşımak için çalışmalarımızı sürekli arttırıyoruz” ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar program dahilinde belirlenen çalıştay oturumlarına katıldı.