Çelik İsale Hattı'nın Temeli Atılıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehre kesintisiz bir şekilde su sağlamak için geliştirilen Çelik İsale Hattı'nın temelinin 27 Eylül Perşembe günü atılacağını söyledi. Başkan Toçoğlu, “Tamamı çelik borulardan inşa edilecek proje ile artık isale hattı patlaklarından ötürü sular kesilmeyecek. Depreme karşı dayanıklı olacak proje sayesinde şehir merkezine kesintisiz su sağlayacağız” dedi.  

Sakarya Büyükşehir Belediyesi gelecek odaklı yatırımlarını sürdürüyor. Sapanca Gölü'nden temin edilen suyu sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde şehre ulaştıracak olan Çelik İsale Hattı'nın temeli atılıyor. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler veren Başkan Zeki Toçoğlu, “Bilindiği üzere isale hattı patlaklarından ötürü sular kesiliyordu. 1. ve 2. isale hatlarının çok eskimiş durumda. 3. isale hattı da 1999 yılında dönemin İller Bankası tarafından yaptırılmış ancak çelik olan proje daha sonra asbest borulara çevrilmiş. Bu da hattın sağlıklı bir şekilde çalışmasında ciddi sorunlar oluşturmaktaydı. Biz de bu sorunun kökten çözümü için tamamı çelikten ve farklı bir güzergâhtan olan Çelik İsale Hattı Projesini hazırladık” diye konuştu.  

15 Milyon TL'lik proje
Çelik İsale Hattı’nın bundan önceki isale hatlarından farklı bir güzergâhtan ilerleyeceğinin altını çizen Başkan Toçoğlu, “Bugüne kadar yapılan hatlar Esentepe üzerinden arıtma tesislerine ulaşıyordu. Çelik İsale Hattı ise Sakarya Üniversitesi'nin arkasından arıtma tesislerine ulaşacak.14 milyon 747 bin TL'ye mal olacak proje kapsamında 1600 milimetre çapında 10 bin 806 metre uzunluğunda çelik borular döşenecek. Ayrıca 453 metrelik bir de tünel inşa edilecek” şeklinde konuştu. 

27 Eylül’de
Tamamı çelikten borulardan döşenecek isale hattının depreme karşı dayanıklı olacağını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Tamamı çelik borulardan oluşan ve depreme karşı dayanıklı olacak İsale Hattı Projemizi bir yıl içerisinde tamamlayarak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. 27 Eylül Perşembe günü saat 18:00'da Serdivan'da gerçekleştireceğimiz temel atma törenimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.