Çelik İsale Hattında İmzalar Atıldı

Sorunlara kökten çözüm
İmza töreninde konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya’da 3 adet isale hattı mevcut. Bunlardan bir ve ikincisi 1999 depreminde zarar görmüş ve günün ihtiyacına cevap veremez hale geldi. 3. İsale Hattı ise 1999 depremi sonrasında Afet Fonlarıyla finanse edilerek İller Bankası tarafından yapıldı. Ancak bu hatta bazı sorunların çıkması da kaçınılmaz oldu. Bizde SASKİ olarak yaşanan sorunların kökten çözümü için çalışmalarımıza başlayarak yeni bir proje hazırlamış ve ihalesini gerçekleştirmiştik. Gerçekleştirdiğimiz ihale sonuçlandı. Şimdi de ihaleyi kazanan Zihni Üstün Oğulları İnşaat firmasının sahibi Cenker Üstün ile yer teslimini sözleşmesini imzalıyoruz” dedi.

Tamamen çelik hat
Projenin tamamen çelik borulardan yapılacağının altını çizen Başkan Toçoğlu, “Şehrimiz deprem riski olan bir bölgede. Bu nedenle yapacağımız hattın deprem riskine karşı dayanıklı olmasına özellikle büyük önem veriyoruz. Bunun için de hattın tamamı çelik borulardan döşenecek. Çelik borular sayesinde Sapanca Gölü’nden temin edilen suyu sorunsuz bir şekilde şehrimize ulaştıracağız. Ayrıca bu projenin güzergâhı önceki isale hatlarından da farklı olacak. Yeni güzergâhla suyu Sakarya Üniversitesi arkasından Hızırilyas Tepesi’ne ulaştıracağız. Yeni hattın tamamlanmasıyla 3. İsale Hattını yedek hat olarak kullanacağız. 1 ve 2. Hatları da iptal edeceğiz. 2050 yılı nüfus projeksiyonuna göre hazırlanan bu hat ile birlikte Sakarya’nın su noktasındaki geleceğini garanti altına almış olacağız” diye konuştu.

 

14,7 Milyon TL’lik yatırım
Proje hakkında teknik bilgiler veren Başkan Zeki Toçoğlu, “Toplamda 14 milyon 747 bin TL’lik bu yatırım kapsamında 1600 milimetre çapında, 10 bin 806 metre uzunluğunda isale hattı döşenecek. Ayrıca 453 metrelik tünel ve sanat yapıları inşa edilecek. Projeyi bir yıl içerisinde tamamlayarak milletimizin hizmetine sunacağız. Tabi ihaleyi kazanan firmamızdan daha kısa zamanda bu işi bitirmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. Firma sahibi Cenker Üstün ise, “Projenin mümkün olan en kısa süre içerisinde bitirilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.