Büyükşehir Belediyesi her geçen gün dünya için büyük önem arz eden tarımsal üretim konusunda genç nesillere öncü olmaya devam ediyor. Tarımın önemini aşılamak ve gelecek nesillere tarımsal üretimi aktarmak adına başlatılan ‘Uygulamalı Tarım Tanıtım Gezisi’ projesi kapsamında yaklaşık 500 öğrenci Büyükşehir’in tarım alanlarını ziyaret etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve tüm Türkiye’nin tarımsal üretim geleceğine örnek teşkil eden tarım projeleri gelecek nesiller için vitrine çıktı. Sakarya Kent Konseyi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa hayata geçirilen ve ilk etapta 12 ortaokuldan yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı ‘Uygulamalı Tarım Tanıtım Gezisi’ ile Büyükşehir’in tarımsal üretim proje alanları genç nesiller için gelecek adına yol gösterici oldu.

Tarımsal üretim alanları ziyaret edildi
Büyükşehir Belediyesi’nin çilek üretim tarlasının nefis kokusu ile büyülenen çocuklar, ilk kez dalından çilek kopartıp yediklerini belirttiler. Çilek Tarlası, Melen Botanik Vadisi, Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, Damızlık Manda Üretim Tesisi, Yanık Fidan Üretim Tesisi, Acarlar Longozu, UTÇEM Meyve Bahçesi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, İstiridye Mantarı Yetiştirme Merkezi, Salep ve Safran Üretim alanlarını 5 gün boyunca gezen geleceğin üreticisi öğrenciler, üretim aşamaları noktasında kendilerine eşlik den uzmanlardan bilgi aldılar. Büyükşehir Belediyesi’nin çilek üretim tarlasının nefis kokusu ve Seracılık Mükemmeliyet Merkezinin bereketli domates dallarından büyülenen ortaokul öğrencileri, tüketimin hüküm sürdüğü dünyada şehri üretimle buluşturan Başkan Yüce’ye teşekkür etti.

Tüketim dünyasının üreten şehri Sakarya
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Proje alanlarımızı ziyaret eden öğrenciler düşünen, düşündüklerini uygulayan ve en önemlisi de yeteneklerini keşfederek onları geliştirmeleri gereken bir dönemdeler. Özellikle pandemi döneminde ve şuan dünyanın çeşitli noktalarında devam eden savaşlarda gördük ki tarımsal üretimde kendine yeterlilik ülkeler için hayati önem arz ediyor. Anadolu her mevsimin aynı anda yaşandığı tarih boyunca bereketli topraklarıyla nam salmış bir kara parçası. Bu bereketi gelecek nesillere aktaramadıktan, üreten nesli devam ettiremedikten sonra bunun bir anlamı maalesef yok. Başkanımız Ekrem Yüce’nin mihmandarlığı ile başlattığımız tarımsal projelerimizin bir kısmını tamamladık ve üretim aşamaları bereketli bir şekilde devam ediyor. Bu proje alanlarımızı ilk etapta şehrin genç nesilleri ile buluşturuyoruz ve onlara üretim bilincini aşılamayı hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz ve son teknoloji ile donattığımız tarımsal üretim tesislerimiz ilk etapta yaklaşık 500 öğrenciye kapılarını açtı. Tüketimin hüküm sürdüğü bu dönemde gençlerimize tarımsal üretimi aşılamak istiyoruz ve gelecek adına üretimin bir parçası haline gelmelerini hedefliyoruz. Projelerimizi tüm şehre ve tüm yaş gruplarına tek tek tanıtabilmek adına organizasyonlarımız devam edecek” denildi.

Başkan Yüce’ye teşekkür
Sakarya Kent Konseyi’nden yapılan açıklamada, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tüm Türkiye gibi bizde hayranlıkla takip ediyoruz. Özellikle dünya için büyük önem arz eden tarım hususunda hayata geçirdiği projeleri gençlerimize aktarmanın ne kadar önemli olduğunu düşündük. Biz bu projeleri tek tek yerinde inceledik ve bunların gelecek nesillere aktarılarak devam etmesini, gençlerimizin üreten bir nesil olmak adına aşılanması gerektiğine karar verdik. Bu düşünceyle Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte ‘Uygulamalı Tarım Tanıtım Gezisi’ projesini başlattık. Bu proje ile ilk etapta 12 farklı ortaokuldan yaklaşık 500 öğrencimizi Büyükşehir’in tarımsal üretim alanları ile buluşturduk. Öğrenciler ilk kez manda gördü, birçoğu ilk kez dalından çilek koparttı, birçoğu ilk kez bir seraya girdi. En önemlisi de öğrenciler ilk kez bir tarımsal üretimin her aşamasını gördü. Gençlerimizin toprağı sevmesi, üreten bir nesil olması bizim için çok kıymetli. Bu değerleri gençlerimizle buluşturmamıza olanak sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye çok teşekkür ederiz.