Büyükşehir Belediyesi sporcuları Şırnak’ta düzenlenen Türkiye Kickboks Şampiyonası Milli Takım seçmelerine damga vurdu. Müsabakalarda derece yapan 3 sporcu şampiyona biletini aldı. Batuhan Bozatlı, İtalya’da yapılacak dünya şampiyonasında, Ayşe Kaplan ile Fatih Erman ise Avrupa Kupası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, her branşta dünya başarılarına imza atan sporcular yetiştiriyor. Bu çatı altında yetişen kick boksçular, Şırnak’ta gerçekleştirilen Milli Takım elemelerinde önemli bir başarı elde etti. Şampiyonada ter döken Batuhan Bozatlı ile Ayşe Kaplan, kenti kategorilerinde şampiyon olurken, Fatih Erman da ikinci oldu. Alınan bu sonuçla Batuhan Bozatlı Dünya Kickboks Şampiyonası’nda ve Ayşe Kaplan ile Fatih Erman da Avrupa Kupası’nda ülkesini temsil etmeye hak kazandı.

“Sakarya’nın adını dünyaya duyurmak istiyorum”
Müsabaka sonunda konuşan Batuhan Bozatlı, “Bize desteklerini esirgemeyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Hedefim İtalya’da düzenlenecek olan şampiyonada ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmektir. Umarım, hedeflerime ulaşır ve ülkeme şampiyon dönerim. Sakaryamızın adını dünyaya duyurmak için büyük çaba göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Genç sporculara tam destek
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesinden yapılan açıklamada, “Büyükşehir’imizin yetiştirdiği sporcular, Şırnak’ta gerçekleştirilen elemelerde önemli başarılara imza attı. Dünyada önemli başarılar kazanan ve göğsümüzü kabartan sporcularımızın başarıları, kurumumuz için onur kaynağıdır. 3 sporcumuzun, dünya şampiyonlarında da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz. Genç sporcuların her anlamda destekçisiyiz, kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadeleri yer aldı. Dünya Şampiyonası 14-24 Ekim’de, Kick Boks Avrupa Şampiyonası ise 2022 yılında gerçekleştirilecek.