Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yaşlılar Günü programında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şenay Sakal, “Büyüklerimiz, değerlerimizi ve kültürümüzü yarınlara ulaştırmada en değerli varlıklarımızdır” ifadelerini kullanırken; Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı gelecek kaygılarımızı azaltacaktır. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar yarınlarından endişe duymazlar” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebeti ile yaşlılara dönük vefa buluşması gerçekleştirdi. Sapanca Güral Otel’de gerçekleşen programa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şenay Sakal, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Değerlerimizi Yarınlara Taşıyorlar
Programın açılış konuşmasında söz alan Davut Yüce, “Büyüklerimiz dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarına taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Toplumun temeli aile, ailemizin temeli de büyüklerimizdir. Büyüklerimiz sadece özel günlerde hatırlanmamalı, her daim onların halleri hatırları sorulmalı ve ihtiyaçları giderilmelidir. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı gelecek kaygılarımızı azaltacaktır. Tüm bunlar bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar yarınlarından endişe duymazlar. Bu anlayışla Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimizi sunmaya devam ediyoruz. Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun da size selam ve saygılarını iletiyorum” diye konuştu.

Herkesin Sorumluluğu
Başkan Vekili Şenay Sakal ise, “Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun selam ve sevgilerini ileterek konuşmama başlamak istiyorum. Sayın Valimiz ve milletvekillerimizin de sizlere selamları var. 1926 doğumlu olan babam ile aynı evde yaşıyorum. Büyüklerle yaşamak ve onların duasını almak çok önemli. Sizler de bizlere dua edin. Büyüklerimiz, değerlerimizi ve kültürümüzü yarınlara ulaştırmada en değerli varlıklarımızdır. Sizlere ihtiyaç duyduğunuz alanlarda destekler sunmak, yanınızda olmak, hem örf ve adetlerimizde hem de Büyükşehir Belediyesi olarak yönetim ilkelerimiz arasında olmazsa olmaz bir şiar olarak yer almaktadır. Bu yalnızca bugünün değil, yarınının yaşlıları olacak herkesin, hepimizin görev ve sorumluluğudur” ifadelerini kullandı. Programın sonunda Yüce ve Sakal yaşlılara teşekkür ederek, günün anısına kendilerine karanfil takdim ettiler.