Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sağlık İçin Kaplıca' hizmeti sayesinde ücretsiz kaplıca tatili yapan yaşlı ve engelli bireylerin yakınlarından oluşan 112 aile, sonbahar döneminde gittikleri otelden stresten ve sıkıntıdan arınmış bir şekilde döndü.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yaşlı ve engelli vatandaşları aileleriyle ücretsiz bir şekilde farklı programlarda ağırlamaya devam ediyor. Başkan Ekrem Yüce'nin talimatıyla Taraklı'da satın alınan devre mülklerde her yıl yapılan 'Sağlık İçin Kaplıca' programı bunların başında geliyor. Şehrin dört bir yanında bir ele, bir desteğe ihtiyaç duyan her bir yaşlıya ulaşan Yaşlı Destek Merkezi'nin (YADEM) yürüttüğü kaplıca tatili programına talep her geçen gün artıyor. Sakarya'da YADEM'e üye olan 65 yaş üstü vatandaşlar, engelliler ve aileleri kaplıca programı kapsamında sonbaharda stresten ve sıkıntıdan uzaklaştıkları bir tatil geçirdi.

4 günlük harika bir tatil
Başlatıldığı günden bu yana 2 yılını geride bırakan program, özellikle pandemi döneminde evlerinde kalan yaşlı ve engelliler için büyük bir fırsat oldu. Sonbahar döneminde 112 aile farklı tarihlerde 3 veya 4 gün süren termal otel tatili için Kent Park'ın içinde yer alan YADEM binasından alınarak Taraklı'ya götürüldü. Burada bulunan tam donanımlı termal otellerde bulunan her biri ayrı devre mülk dairelerde konaklayan aileler tatil boyunca otelin tüm imkânlarından yararlandı. Aynı zamanda hep birlikte hareket eden, sosyalleşen aileler tatil sonunda tüm stresini attı.

Büyük bir mutluluk
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Özellikle engelli bireylerimizin, 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte sosyalleşebilmesi için birbirinden farklı programları hayata geçiriyoruz. Bunların içinde spor, kültür, sanat etkinlikleri ve birçok sosyal aktivite yer alıyor. Sağlık İçin Kaplıca etkinliğimize ise ilk günden bu yana talep oldukça yoğun. Onların hayatını bir nebze de olsa kolaylaştırıyor, onlara rutinin dışında farklı etkinlikler sunuyor olmak büyük bir mutluluk. Tatil programımız yılın her döneminde ara vermeden devam edecek" denildi. Yılda 4 farklı dönemde yapılan termal tatil etkinliğine katılmak isteyenlerin 444 40 54 numarası üzerinden 3770-3771 dâhili numarasını çevirerek bilgi alabilecekleri belirtildi.