Büyükşehir Belediyesi YADEM tarafından yaşlı vatandaşlara yönelik evde ücretsiz berber hizmeti sunuluyor. Yaşlı Destek Merkezine gelen talepler doğrultusunda yaşlıların saç ve sakal tıraşları alanında uzman çalışanlar marifetiyle yapılıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Yaşlı Destek Merkezi (YADEM) yaşlı vatandaşlara yönelik evde ücretsiz berber hizmeti sunuyor. Pandemi kuralları eşliğinde yaşlıların kişisel bakımları uzman ekipler tarafından sürdürülürken, eczane, market alışverişi, fatura ödemeleri, maaş çekimi ve refakat gibi diğer hizmetler ile de yaşlıların yüzü gülüyor.

Sosyal belediyecilik
YADEM’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Pandemi süreci boyunca yaklaşık 400 yaşlı vatandaşımızın market, fatura, gıda, maaş çekimi, eczane, refakat gibi temel gereksinimlerini yerine getirdik. Kişisel bakım hizmetlerimizi de pandemi kuralları çerçevesinde yeniden başlattık. Yaşlı Bakım Teknikerliği mezunu alanında uzman çalışanlarımız ile yaşlı vatandaşlarımıza berber hizmeti sunuyoruz.  Duyarlı vatandaşlarımızın, hizmet alması gerektiğini düşündükleri yaşlılarımızı 444 40 54 ve 153 numaralı iletişim hatlarından bizlere bildirmeleri halinde gerekli çalışmaları yapmaya hazırız. Sosyal belediyecilik anlayışımız ile şehirdeki her bireye ulaşmaya devam edeceğiz” denildi.