Büyükşehir'den İlkyardım Kursu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü, Sakarya’da bir ilki gerçekleştirerek dalında uzman ilkyardım eğitmenleri tarafından halka yönelik İlk Yardım Eğitim Kursları düzenliyor. Kursların 22 Kasım - 13 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, kurs verilecek yerleri; Sosyal Gelişim Merkezi, İtfaiye Seminer Salonu ve SAMEK Eğitim Merkezleri olarak belirlediklerini söyledi. Kursların hafta içi gerçekleştirileceğini belirten Davut Yüce, ilk yardım kursunda birinci gün teorik eğitimin, ikinci gününde uygulamalı eğitimin verileceğini ve kursa katılanlara katılım belgesi ile ilk yardım kitabının çantasının verileceğini dile getirdi. ‘İlk yardımı öğrenin ve öğretin’ diyen Davut Yüce, “İlk yardımın daha geniş kitleler tarafından öğrenilmesi ve ilk yardım yapan kişilerin bilinçsiz uygulamalardan kaçınması noktalarına uyulduğu takdirde, ilk yardımın önemli daha iyi kavranabilecektir. Bu sayede birçok kişiye doğru müdahaleler yapılıp ciddi kazaların önüne geçilebilecektir. Bu yüzden herkesi ilk yardım eğitimlerine davet ediyoruz. Hayatta kalabilmek için kendinize bir şans yaratın. İlk yardımı öğrenin ve öğretin” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin ilk yardım kurslarına katılmak isteyenlerin Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi’ne veya SAMEK eğitim merkezlerine başvurması gerekiyor.