Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir personeline yönelik kurum içi eğitimler devam ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir personeline yönelik kurum içi eğitimler devam ediyor. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında belirlenen iş sağlığı ve güvenliği kurulu üyelerinin ve çalışan temsilcilerinin eğitimi gerçekleştirildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitime konuşmacı olarak Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Mehmet Akyazıcı, Büyükşehir Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Ayhan Ak, İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Bülent Odabaş, İş Güvenliği Uzmanları Murat Çakır ve Yasemin Düzgün ile Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zuhal Erol katıldı.

İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri
Gün boyu devam eden eğitimlerde, kurulun, yetki ve sorumlulukları, çalışan temsilcisinin görev, yetki ve sorumlulukları, iş hijyeninin temel ilkeleri ve meslek hastalıkları, iş sağlığı ve güvenliği konularında ulusal mevzuat ve standartlar, risk değerlendirmesi, işyerine ait özel riskler, iletişim teknikleri, sıkça rastlanan iş kazaları ve tehlikeli vakaların nedenleri ve acil durum önlemleri hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildi.