Büyükşehir YADEM , şehirde aşıya gitmekte zorlanan yaşlıları aşıya götürüyor. Ekiplerce evlerinden alınan yaşlılar, hastanede aşı yapıldıktan sonra yeniden evine bırakılıyor. Vatandaşların büyük memnuniyetle karşıladığı bu uygulama, yaşlılarda aşının yaygınlaşmasında da büyük rol oynuyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Merkezi(YADEM) yaşlıların hayatını kolaylaştırmak ve onları sosyal hayatın içinde tutmak için her gün yeni bir uygulama hayata geçiriyor. Egzersiz, sosyal aktiviteler, bilgi ve kültür programlarını aralıksız sürdüren Büyükşehir YADEM , verdiği sosyal hizmetlerle de vatandaşın memnuniyetini kazanıyor.

Yaşlılar YADEM’le aşılanıyor
YADEM’in şehirde temizlik, bakım ve sosyal ihtiyaç konusunda hizmet veren saha ekipleri, aşı olmak isteyen ancak sağlık noktasına ulaşmakta zorlanan yaşlıları aşıya götürüyor. Büyükşehir’e telefonla ulaşan her yaşlı vatandaş, evinden alınarak hastaneye götürülüyor ve işlem bittikten sonra yine evine bırakılıyor. Yaşlılar için büyük bir memnuniyet oluşturan bu hizmet, Sakarya’da yaşlı nüfus için aşının yaygınlaşmasında önemli rol oynuyor.

“Eşimi kaybettim, Büyükşehir arkadaşım oldu”
Hizmetten son faydalanan kişi ise Karaman Mahallesi’nde yalnız yaşayan 78 yaşındaki Nigar Demirelli oldu. Ekiplere ulaştıktan dakikalar sonra evinden alınan Demirelli, hastanede aşısı yapıldıktan sonra yeniden evine bırakıldı. Büyükşehir’e hizmetinden dolayı teşekkür eden Demirelli, “Ben eşimi 3 yıl önce kaybettim, yoldaşımdı. Şimdi elimden Büyükşehir tuttu, bana arkadaşlık ediyor. Bu hizmeti bize sunan Başkanımız Ekrem Yüce ve belediyemizden Allah razı olsun.” dedi. YADEM  ekipleri, şehirde yaşlıların hızlı bir şekilde aşılanması için sahada çalışıyor.