Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı Zirai Aletler Sanayi ile şehir merkezi arasında ulaşımı kolaylaştıracak yeni bir güzergâhı asfalt işlemini tamamlayarak hizmete açtı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ağını güçlendirmek için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Adapazarı'nda yapılan yeni ulaşım hamlesiyle şehir önemli bir güzergâha daha kavuştu. "1251. Sokak - Hal Caddes" yenileme ve onarım çalışmaları kapsamında, Güneşler bölgesinde kritik bir geçiş olan Hal Caddesi sil baştan yenileniyor. Bu çalışma kapsamında ayrıca bu caddeyle kesişen yeni bir sokak daha hizmete alındı. Daha önceden kullanılmayan arazi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi (YOL-BAK) ekiplerince temizlendi, düzenlendi ve bölünmüş yol olarak hazırlandı.

Yeni bir güzergâh
Adapazarı Zirai Aletler Sanayisi ve D-650 Karayolu (Karasu Yolu) bağlantısını sağlayan 1251 Sokak'ta dolgu, kaldırım ve mekanik serimi işleminden sonra asfalt çalışmasına geçildi. Hal Caddesi ile birlikte toplamda 550 metre bölünmüş yolu kapsayan çalışmanın yeni açılan sokak kısmına asfalt serimi yapıldı. Çalışma kapsamında kullanılacak 2 bin 500 ton asfaltın büyük bir bölümü bu yola serildi. Öte yandan çalışma kapsamında güzergaa 1 buçuk metre bisiklet yolu ve 2 buçuk metre de yaya yolu inşa edildi. Yeni açılan sokağın asfalt işlemi bugün itibariyle tamamlandı ve bu yol da hizmete alındı. Hal Caddesi'ndeki işlem ise önümüzdeki günlerde devam edecek.

"Bölgemize hayırlı olsun"
Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi'nden yapılan açıklamada, "Sakarya'mızda ulaşımın mevcut imkânlarla maksimum kapasiteye ulaşması için gündüz-gece demeden çalışıyoruz. Asfaltta rekor kırdığımız bir sürecin sonunda yeni rekorlar için yeni sezona başlamıştık. Kırsalda ve merkezde birçok noktayı sil baştan yenilediğimiz ve asfaltla buluşturduğumuz bu sezon da çok verimli geçiyor. Son olarak Zirai Aletler Sanayi Sitesi, Güneşler ve şehir merkezi hattında önemli bir geçiş olacak 1251 Sokak'ı da bölünmüş yol olarak hazırlayıp hizmete almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgemize ve şehrimize hayırlı olsun" denildi.