Büyükşehir Belediyesi, göçük yaşanması sebebiyle trafiğe kapatılan Mollaköy Köprüsü’nün hasarlı tabliye ile ayaklarının yeniden inşası ve fore kazık sisteminin uygulanması için çalışmalara başladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ciddi bir sorun teşkil eden Mollaköy Köprüsü için harekete geçmişti. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, köprü üzerinde yaptığı incelemelerle hasarlı noktaları tespit etti.

Bu çalışmanın ardından köprünün yenilenmesi için proje hazırlandı ve ihale gerçekleştirildi. Trafiğe kapalı olduğu için bölgeye ulaşım açısından büyük sorun oluşturulan köprünün yenilenmesi için çalışmalara başlandı.

Fore kazık sistemi
Büyükşehir ekipleri, altından Sakarya Nehri’nin aktığı köprüye taş dolgu taşımaya başladı. Çalışma kapsamında köprünün altı önce taşlarla doldurulacak. Daha sonra ise hasar gören iki tabliye ile bir ayak yıkılacak.

Bu işlemin sonrasında ise dere yatağında oluşturulacak platformlar üzerinde ‘fore kazık’ sistemi kurulacak. Bu işlemle birlikte alanda güçlendirilmiş bir temel imalatı oluşturulacak. Köprünün yapısını ciddi oranda sağlamlaştıracak olan bu sistem, uzun ömürlü bir hizmet sağlayacak. Köprü ulaşımı ise daha güvenli ve kaliteli hale gelecek.

Daha güvenilir bir köprü
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Mollaköy bölgesi için bir süredir tehlike arz eden, trafiğe kapalı olan Mollaköy Köprüsü’nde kalıcı bir çözüm için detaylı bir proje hazırladık ve çalışmalara başladık. Bölge halkına daha güvenli bir ulaşım imkânı sunmak için işlemlerimizi hızla tamamlayacağız. Tabliye, ayak inşası ve köprü güçlendirmesi için uygulayacağımız fore kazık sistemimizle inşallah sorunu ortadan kaldıracağız” denildi.