Büyükşehir tarafından yenilenen İl Ormanı Tabiat Parkı, yeni yüzüyle Türkiye’nin her yerinden gelecek misafirlerini bekliyor. 3 bin metrelik asfaltlanan alanın yol çizgileri de çekilerek gelen misafirlerin kullanımına hazır hale getirildi. Ayrıca mesire alanındaki oyun alanları, piknik alanları, bisiklet yolları ve bungalov evler de çalışmalar kapsamında yenilendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Ormanı Tabiat Parkı’nda yapılan yenileme çalışmaları tamamlanmıştı. Gerçekleştirilen düzenleme çalışmaları kapsamında yeni bir kimliğe kavuşan İl Ormanı, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından da asfaltlanmıştı. 3 bin metrelik asfaltlanan alanın yol çizgileri de çekilerek gelen misafirlerin kullanımına hazır hale getirildi.

İl Ormanı misafirlerini bekliyor

Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Parkın giriş noktasından itibaren toplamda 3 kilometrelik alan asfaltlandı ve yol çizgileri çekildi. Yolların ve çevresinde bulunan alanlara 5 bin 234 ton temel malzemesi yerleştirildi. Ayrıca şehrin doğal cenneti olarak nitelendirilen mesire alanındaki oyun alanları, piknik alanları, bisiklet yolları ve bungalov evler de çalışmalar kapsamında yenilendi. Yol yenileme çalışması kapsamında ulaşım için kullanılan alan genişledi ve mesire alanında 350 olan araç alım kapasitesi 3 kat artarak 1000’e yükseldi. İşletmeciliği Belpaş tarafından yürütülen İl Ormanı, kapılarını ziyaretçilere açarak Türkiye’nin her yerinden gelecek olan misafirlerini bekliyor” denildi.