Büyükşehir Geçici Hayvan Bakımevini Açıyor…

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü tarafından yaptırılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin törenle açılacak. Karakamış Mahallesi’nde yeni yerleşim yolu üzerinde yapılan bakımevinin açılışı 21 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek. Bakımevi’nin içerisinde sokak hayvanlarının bir müddette olsa kalabileceği bir bölüm, muayene odaları, aşılama bölümleri ve ameliyathane yer alıyor. Hafta içi hizmete girecek olan yeni geçici bakımevinde sokak hayvanlarının kısırlaştırılarak sayılarının azaltılması hedefleniyor. Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Davut Yüce’nin yaptığı açıklamada, “Belediyemiz tarafından yaptırılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevimizin inşaatı tamamlandı. Çarşamba günü yapacağımız törenle bakım evine hizmete açacağız.  Bakımevimizin hizmete girmesi ile birlikte şehrimizin önemli sorunlarından biri olan ‘başıboş köpekler’ sorununun çözümüne katkı sağlanacak. Tesisimizin verimli çalışması için gerekli tedbirleri aldık. İlçe belediyeleri tarafından toplanılıp bakımevine getirilen sokak hayvanları, tesislerde uzman veterinerler tarafından kısırlaştırıp, aşılanıp, küpelenip kayıt altına alınacak. Bu işlemleri gerçekleştirilen sokak hayvanları daha sonra yasa gereği alındıkları bölgelere tekrar bırakılacak. Bakımevinde yapacağımız rehabilte çalışmaları ile sokaklarda dolaşan sahipsiz hayvanların sağlık bakımından zararsız hale getirilmesini ve kısırlaştırma sayesinde saldırganlıklarının azaltılmasını amaçlıyoruz” dedi.