Büyükşehir Belediyesi, kurumda çalışan personellerine herhangi bir yangın durumunda müdahalenin nasıl yapılacağını hem uygulamalı hem de teorik anlatımla öğretti.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, belediye bünyesinde çalışan tüm personellere ‘acil durum’ eğitimi verdi. İş esnasında yaşanabilecek yangın vakalarına karşı nasıl müdahale edileceğini öğrenen personel, gerçekleştirilen tatbikatlarla ateşe müdahale etmenin tekniklerini ve kurallarını öğrendi.

Yangına müdahale
Kurum içi acil müdahale bilincinin aşılandığı eğitimlere farklı periyotlarla tüm çalışanlar katıldı. Teorik eğitim kurumun meclis salonunda gerçekleştirilirken yangına müdahale ise belediye binası önünde yapıldı. Öte yandan eğitim kapsamında personel ve alanında uzman itfaiyeciler arasında soru-cevap ortamı da oluştu.

Personel bilinci ve teknik donanım;
Eğitimler kapsamında yangın tüpünün kullanımı, görev dağılımı tekniği, yangına müdahale yöntemleri işlendi. Önemli bilgilere sahip olan Büyükşehir Belediye çalışanları, eğitim sonunda katılım ve başarı belgesi aldı. Kurumdan yapılan açıklamada, personelin bilinçlenmesi ve teknik donanım kazanması için eğitimlere devam edileceği bildirildi.