Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nın gelmesi ile birlikte vatandaşlara kurban atıklarını yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarına bırakılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), kurban atıklarının altyapı hatlarına karışmaması için vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulundu. Kurban Bayramı’nın gelmesi ile birlikte yapılan uyarıda, ilçe belediyelerinin belirlediği noktalarda yapılan kesimlerin sonrasında atıkların yine ilçe belediye ekiplerince toplanacağı ifade edildi.

Çevre ve insan sağlığı için kurban atıkları konusunda duyarlı olalım
Çevre ve insan sağlığı konusunda hassasiyet uyarısında bulunan kurum, “Kurban atıklarının altyapı hatlarına bırakılmasının koku ve insan sağlığı açısından zararlı bakterilerin oluşmasına neden olabilir. Kurban ibadetlerini yerine getiren vatandaşların temizlik konusunda da hassasiyetle davranmalarını rica ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.