Büyükşehir Belediyesi tarafından Tıbbi Atık Sterilize Merkezi kuruluyor.

Önemli projeler üretiyoruz

Çevrenin gelecek nesiller için önemini belirten Başkan Zeki Toçoğlu “Çevre gelecek nesillerin teminatıdır. Bu bilinçle hareket ederek hepimiz temiz bir çevre için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak çevremizi çok önemsiyor, çocuklarımıza ve gençlerimize yaşanılabilir bir çevre bırakabilmek için ardı ardına çevre projelerini hayata geçiriyoruz. Çevre konusundaki projelerimizin en önemlisini Katı Atık Depolama Tesisi oluşturuyor. Bu tesisle Sakarya’nın 20 yıllık çöp sorunu çözüldü. Artık şehir merkezinden gelen çöpler, modern tesisimizde sağlık koşullarına uygun olarak bertaraf ediliyor. İkinci önemli projemiz olan Tıbbı Atık Sterilize Merkezi’nin de yapımına başladık. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Tıbbı atıklar bundan böyle çevremize ve doğamıza zarar vermeyecek. Tesisimizi 3 ay gibi kısa sürede tamamlayarak devreye alacağız” dedi.

Diyaliz hastalarına kolaylık

Büyükşehir Belediyesi tıbbı atıkların toplanmasında vatandaşlara büyük kolaylıklar sunuyor. Diyaliz hastası olan ve sürekli ilaç kullanmak zorunda kalan hastaların tıbbi atıkları belediye ekipleri tarafından belirtilen adresten alınacak. Diyaliz hastaları adreslerini ‘ALO 153 Çözüm Masası’na bırakabilecekler. Diyaliz hastası olmayan vatandaşların ise tıbbı atıklarını en yakın sağlık ocaklarına bırakmaları gerekiyor.