Büyükşehir SAMEK kursları branş tanıtım günlerinin bir yenisini Karasu’da gerçekleştirdi. Kent Park’ın ev sahipliği yaptığı buluşmaya Karasuluların ilgisi yoğun oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet sunan Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK) branş tanıtım günleri düzenliyor. Bu kapsamda Karasu SAMEK kursiyer ve eğitmenleri Kent Park’ta gerçekleştirilen buluşmada devam eden kurs çalışmaları ile ilgili Karasuluları bilgilendirdi. 2015 yılı Ekim ayından bu yana hizmette olan Karasu SAMEK’te ilk kez vatandaşların kullanımına sunulan Çini, Ebru, Hat ve Filografi kurslarının tanıtımlarına ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Kurslara İlgi Yoğun
Yaygın Eğitim Şube Müdürü Halide Yeliz Kama, “2015 Ekim ayında kapılarını Karasululara açan Karasu SAMEK Merkezi’ne şuana kadar 510 kursiyer müracaat etti. Karasu’da Çini, Ebru, Hat ve Filografi kursları ilk defa SAMEK tarafından açılıyor. Daha fazla vatandaşımızın bilgilendirilmesi amacıyla yaptığımız tanıtım etkinliğine vatandaşlarımızın ilgisi oldukça yoğun oldu. Karasu SAMEK ile Arapça, İngilizce, Osmanlıca, Ön Muhasebe, Bilgisayar Kullanımı, Autocad, Gitar, Bağlama, Resim, Hat, Ebru, Çini-Seramik ve Filografi kursları olmak üzere 13 branşta eğitim sunuyoruz. Tüm vatandaşlarımızı kurslarımıza bekliyoruz” diye konuştu.