Büyükşehir ev sahipliğinde yapılacak MTB Cup dünya kategorisi yarışları için sporcular pistten Sakarya’ya çağrı yaptı. Dev yarışın ilk turu 30 Temmuz Cuma günü 09.00’da, 110 kilometrelik dünya parkurunda yapılacak olan bölümü ise 1 Ağustos 11.00’da başlayacak. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde son hazırlıklar yapıldı, dev parkur heyecan ortak olacak misafirleri bekliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi “Bisiklet dostu şehir” sloganıyla dev organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Uluslararası Bisiklet Birliği(UCI)’nin dünya seviyesindeki MTB Cup Maraton Series yarışları Sakarya’da gerçekleştirilecek. En üst kategoride yapılacak olan bisiklet yarışları 30 Temmuz Cuma günü Adapazarı Camili Mahallesi’ndeki Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde saat 09.00’da başlayacak. İlk gün MTB Cup- HC (XCO) dağ bisikleti yarışı vadi içindeki 4 buçuk kilometrelik parkurda tamamlanacak.

Pistten Sakarya’ya çağrı var
1 Ağustos Pazar günü saat 11.00’da start alacak olan MTB Cup Maraton Series dağ bisikleti yarışı ise UCI Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonası’nda kullanılan Alandüzü, Uzunköy, Yukarıdereköy ve Esentepe’yi kapsayan 110 kilometrelik parkurda yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün ev sahipliği yapacağı büyük organizasyon için sporcular, Bisiklet Vadisi’nden katılım çağrısı yaptı.

Son antrenmanların ve kayıt işlemlerinin sürdüğü Bisiklet Vadisi’nde hazırlık yapan Danimarkalı pedal Viktoria Smidth Knudsen Sakaryalı ve ülke genelindeki bisiklet severleri önce İngilizce, sonra Türkçe olmak üzere 2 dilde yarışa davet etti. Knudsen, “Bu yarışı izlemek için Türkiye’nin her yerinden buraya gelmelisiniz” dedi.

15 ülkeden 150 sporcu ter dökecek
Büyükşehir Belediyesi’nden dev organizasyonla ilgili yapılan açıklamada, “Dünyanın en büyük organizasyonlarına ev sahipliği yapan Ayçiçeği Bisiklet Vadisi, yine tarihi bir organizasyonu misafir ediyor. Bisiklet sporunun Türkiye’deki merkezi haline gelen tesisimizde toplamda 3 gün sürecek MTB Cup Maraton Series yarışlarında, 15 ülkeden 150 sporcu dünya yarışının yapıldığı 110 kilometrelik  parkurda kıyasıya yarışacak. Sporcularımızı en güzel şekilde ağırladık. Bu heyecana ortak olmak için tüm Sakarya’yı yarın sabah 09.00’da vadiye bekliyoruz” denildi.