Bilinçli tüketim konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, belgesiz alışveriş yapılmasının mağduriyetlere yol açacağını hatırlattı. Bayraktar, “Vatandaşlarımız asla belgesiz olarak piyasaya sürülen kaçak malları kullanmamalılar” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, bilinçli tüketicilik konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Tüketim süreçleri açısından en önemli ilkenin ‘belgeli alışveriş’ olduğunu hatırlatan Bayraktar, “Alışveriş sırasında oluşacak olası mağduriyetlerin ortadan kalkmasında belgeli alışveriş yapmak önemli bir yer tutmaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızı daha hassas davranmaya davet ediyoruz. Unutulmamalı ki; belgesiz alışveriş yapmak mağduriyete kapı aralar” ifadelerini kullandı.

Vatandaşa Korsan Uyarısı
Prosedürlere uygun adım atılmasının önemine de dikkat çeken Semih Bayraktar, “Vatandaşlarımızın taklit ve korsan ürün alımlarından sakınmaları da yine bu konuda dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir. Vatandaşlarımız asla belgesiz olarak piyasaya sürülen kaçak malları kullanmamalılar. Bilinçli tüketiciliğin başat unsurlarından biri; hakkımızı nerede arayacağımız konusunda yeterli bilgiye sahip olmamızdır. Bu yüzden hangi şartta olursa olsun belgesiz ürün almayalım” diye konuştu.