Başkan Yüce, “Engelsiz Kent Sakarya hedefiyle çalışıyoruz”

Başkan Yüce mesajında “Biz kardeşlik ve hoşgörü ikliminde gelişmiş zengin bir kültürün mensuplarıyız. Bizim kültürümüzde dışlama ya da ayrım söz konusu değildir. Biz yaratılanı yaratandan ötürü seven bir topluluğuz. Biz üstünlüğün ancak takvada olduğuna iman ettik. Bu yüzdendir ki insanın aciz olduğunu ve yaşamak için bir diğerine mecbur olduğunu biliyoruz. Bu acizliğimiz içerisinde hepimiz bir engelli adayıyız. İlişkilerimizi bu gerçeği unutmadan sürdürmek zorundayız. Tek bir engelli kardeşimiz dahi kendisini dışlanmış hissederse, kendisini çaresiz hissederse, bunun vebali tüm insanlığın üzerindedir.

Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin bireysel sorunları değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren, toplum olarak ortak farkındalık ve çaba gerektiren bir konudur. Geçmişte engelli kardeşlerimiz sosyal hayata tutunamıyor, toplumda uzak bir yaşam sürdürüyorlardı. Çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü politikalarla engelli kardeşlerimiz artık toplumun her kesiminde var. Türkiye, son 21 yılda nasıl ekonomide, siyasette, altyapı yatırımlarında, dış politikada sessiz bir devrim gerçekleştirmişse, engelli vatandaşlarımızın sorunları konusunda da çok büyük bir dönüşüme imza atmıştır.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttüğümüz her çalışmada hemşerilerimizin hayatını kolaylaştıracak detayların üzerinde özellikle duruyoruz. Hemşerilerimizi temsil eden tüm kurum ve STK’larla sürekli işbirliği halinde çalışıyor, istişareler yapıyoruz. Böylece hemşerilerimizin isteklerine en hızlı ve doğru şekliyle karşılık veriyoruz. Dayanışma içerisinde olarak zorlukları birlikte kolaylaştırıyoruz.

Engelli kardeşlerimizin hayata entegre olmaları adına pek çok çalışma yürütüyoruz. Bu konuda ülkemizde öncü sayılacak bir projeyi hayata geçirdik. Tamamen engelli kardeşlerimizin kullanımına uygun bir ‘Engelsiz Millet Bahçesi’ yaptık. Sosyal Gelişim Merkezimizde engelli kardeşlerimiz için farkındalık çalışmaları yürütüyor, hobi ve meslek kursları açıyor, hayata uyum sağlama konusunda kendilerine destek oluyoruz. Engelsiz Kent Sakarya hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle tüm kardeşlerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.