ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özgür Özdemir ve beraberindeki heyet, inşa etmeyi planladıkları hes projesiyle ilgili olarak SASKİ’ye ziyarette bulundu. Enerji alanında gerek inşa gerek işletme noktasında önemli tecrübeler kazandıklarını söyleyen Genel Müdür Keleş, öncü projelere imza atmanın önemli bir motivasyon sağladığını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından hayata geçirilen projeler örnek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özgür Özdemir ve beraberindeki heyet, ASKİ tarafından hayata geçirilmesi planlanan hidroelektrik santraliyle ilgili olarak SASKİ’nin enerji yatırımlarını incelemek, bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunmak için bir ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak ADASU HES’i gezen ve Genel Müdür Dr. Rüstem Keleş’le bir araya gelen ASKİ heyeti, daha sonra Akçay Barajı Projesi kapsamında inşa edilen Hızırilyas HES ve Hacımercan HES’te devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek Genel Müdür Yardımcısı Sezar Ercan’dan bilgi aldı.

Verimli bir görüşme oldu
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Genel Müdür Dr. Rüstem Keleş, “Bilindiği üzere ülkemizde hes inşa eden ilk yerel idare biziz. Bunun yanında şehrimize yeni hesler kazandırmak için de çalışmalarımız devam ediyor. Enerji şirketimizi kurduk. Bu işlerle ilgili olarak gerek inşa, gerek işletme noktasında önemli tecrübeler kazandık. Bu kapsamda ASKİ Genel Müdür Yardımcımız ve beraberindeki arkadaşlarımız inşa etmeyi planladıkları hes projesiyle ilgili olarak hem fikir alışverişinde bulunmak, hem de yatırımlarımızı yerinde görmek için bir ziyaret gerçekleştirdiler. Bizler su yönetimi anlamında şehirlerimizin ve ülkemizin daha iyi noktaya gelmesi için bilgi ve tecrübe paylaşımına büyük önem veriyoruz. ASKİ’yle de enerji alanındaki tecrübelerimizi paylaştığımız verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Öncü ve örnek projelere imza atmak bizleri hem mutlu ediyor, hem de daha önemli adımlar atma noktasında önemli bir motivasyon sağlıyor” diye konuştu.