Arıtma Tesisleri'yle Gelecek Garanti

Yılda 100 milyon metreküp arıtma
Arıtma tesislerinin Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği'ne uygun arıtma yapacağını kaydeden Başkan Toçoğlu, “Tesislerimiz yılda 100 milyon metreküp suyu arıtabilecek kapasitede. Arıtma tesisinin binası depreme dayanıklı çelik konstrüksiyon olacak. Suyun arıtılacağı her tanka ayrı su girişi olacak. Bu arıtma tesisinin tamamlanmasının ardından Maltepe arıtma tesisi yedeğe alınacak. Sakaryalılar Hızırilyas arıtma tesisinin devreye girmesiyle uzun yıllar çeşmelerinden akan suyu güvenle içebilecek. Bu arıtma tesisimiz birçok şehre de örnek olacak. Çalışmamız inşallah herhangi bir aksilikle karşılaşmadığımız takdirde Haziran ayına kadar tamamlanmış olacak” diye konuştu.

İlçelerde de çalışmalar sürüyor
İlçelerde yapılan arıtma tesislerinin de yapımının hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Toçoğlu, “Arifiye’de, Hendek’te, Karapürçek’te ve Sapanca’da da yapacağımız arıtma tesislerinin çalışmaları sürüyor. Şu an tanklarının imalatı gerçekleştiriliyor. İnşaallah kısa bir süre içerisinde arıtma tesislerini devreye alarak Sakarya’nın içme suyu geleceğini garanti altına almış olacağız” şeklinde konuştu.