Altyapı Yatırımlarıyla Geleceğe Güvenle

Altyapı’ya dev yatırımlar
İsale hatlarıyla, arıtma tesisleriyle, depolarıyla ve atıksu kollektörleriyle tam bir entegre sistemin inşa edildiğini ifade eden Rüstem Keleş, “2012 yılının hemen başında temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz 17 milyon TL’lik Yenikent İçmesuyu Projesi’ni büyük ölçüde tamamladık. Birkaç ay içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yine 2012 yılında temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz ve Kaynarca ilçemize dünya standartlarında içmesuyu temin etmemizi sağlayacak olan 6,5 milyon TL’lik Kaynarca İsale Hattımızı da birkaç ay içerisinde tamamlayacağız. Sapanca Gölü’nden şehrimize kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde su isale edecek olan yaklaşık 15 milyon TL’lik Çelik İsale Hattı’nın çalışmaları da büyük bir hızla sürüyor. Bu projemizi de 2013 yılında bitireceğiz. Şehrimizin güney bölgesinde 67 yerleşim birimini ilgilendiren 7 milyon TL’lik Arifiye - Hacımercan - Çaybaşı İçmesuyu Projemizi de 2013 yılında bitireceğiz” şeklinde konuştu.

 

Türkiye’nin en çevreci şehri
İsale hatlarının yanında atıksu konusunda da önemli yatırımları hayata geçirdiklerini söyleyen Rüstem Keleş, “Modern anlamda kanalizasyon altyapısı olmayan Yazlık Bölgesi’nde toplam 42 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşüyoruz. 13 milyon TL’lik bu yatırımımızı da kısa bir süre içerisinde tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca Çamyolu Mahallesi’nde 10 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı çalışmamızı da tamamladık. Çamyolu Kanalizasyon Hattı’nı 2013 yılının hemen başında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu yatırımlarla birlikte atıksu arıtma oranımız daha da artarken, Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir atıksu arıtma oranına sahip çevreci bir şehir olduk” dedi.

 

HES’te ilk enerji Mart’ta
Şehrin doğu bölgesini ilgilendiren Yeşilyurt İçmesuyu İsale Hattı’nın temelini de 2013 yılının başında atacaklarını söyleyen Rüstem Keleş, “Yeşilyurt İçmesuyu İsale Hattımızı da 2013 yılı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Siemens garantisiyle Türkiye’de en ileri teknoloji arıtmayı sağlayacak olan 6 yeni arıtma tesisini de 2013 yılı başlarında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. 27 milyon TL’lik bu arıtma tesisleri sayesinde vatandaşlarımız çeşmelerinden en kaliteli suyu içmiş olacak. Türkiye’de ilk defa bir belediye olarak inşa ettiğimiz Hidroelektrik Santrali’nden de Mart ayında enerji üretmeyi planlıyoruz”.

 

2013 yılında da yatırımlar sürecek
“Bu projelerimizin dışında Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı tarafından da 2012 yılında yaklaşık 120 kilometre içmesuyu, 47 kilometre kanalizasyon ve 25 kilometre de yağmursuyu hattı inşa ettik. Bu çalışmalarımız da yaklaşık 20 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçirdik. Yoğun bir tempoyla ve önemli yatırımları şehrimize kazandırdığımız bir 2012 yılını geride bırakırken, 2013 yılında da yatırımlarımızı arttırarak sürdüreceğiz. 2013 yılında özellikle Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı olacak ve çok önemli tasarruflar sağlayacak olan Akçay Barajı’nın ihalesine çıkarak çalışmalarına başlayacağız. Akçay Barajı gibi birçok önemli yatırımıza da 2013 yılında başlayacağız. Bu vesileyle 2013 yılının şimdiden tüm ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim” ifadelerini kullandı.