AKM'de ‘Sevginin Böylesi'

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, her ay düzenli olarak, konferanslardan, sinema günlerine; panellerden ustalara saygı gecesine kadar birçok etkinliği Sakaryalılarla buluşturuyor. Etkinlikler kapsamında SAMEK Kursiyerleri tarafından “Sevginin Böylesi” adlı Karma Resim Sergisi AKM’de sergilendi. Sergi açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, sanat ve meslek eğitimlerine çok önem verdiklerini belirtti. Kardan, “Büyükşehir Belediyesi olarak Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’na çok önem veriyor ve ciddi yatırımlarda bulunuyoruz. Bugün de verdiğimiz önemin karşılığını birbirinden güzel eserleri görerek almış bulunuyoruz. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma, hocalarımıza ve kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum. Sanata ve meslek edindirmeye olan yatırımlarımız artarak sürecektir” ifadelerini kullandı.

Nisan ayı etkinlikleri
Nisan ayı programı hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ise, “ Kursiyerlerimiz tarafından sergilenen “Sevginin Böylesi” Karma Resim Sergimiz 13 Nisan tarihine kadar sanatseverler ile buluşacak. Düzenleyeceğimiz etkinliklerle Nisan ayını da dolu dolu geçireceğiz. Birbirinden güzel etkinliklerimize vatandaşlarımızı davet ediyoruz” diye konuştu.

Nisan ayında düzenlenecek olan etkinliklerin listesi şöyle:

20 Nisan 2012 Cuma 20.00 / AKM
KONFERANS:

“Muhammed İkbal ve İslam Düşüncesi”
Konuşmacı: Prof. Dr. İlhami GÜLER (Ankara Üni.)

24 Nisan 2012 Salı 20.00 / AKM
PANEL
“Hz. Peygamberi Anlamak”
Konuşmacılar:
Prof. Dr. Halil İbrahim BULUT (SAÜ İlahiyat Fakültesi)
Doç. Dr. Hayati YILMAZ (SAÜ İlahiyat Fakültesi)
Doç. Dr. Mehmet ÖZŞENEL (SAÜ İlahiyat Fakültesi)

26 Nisan 2012 Perşembe 20.00 / AKM
SİNEMA GÜNLERİ
“Bab’ı Aziz”
Söyleşi: Enver GÜLŞEN (Sinema Eleştirmeni)

27 Nisan 2012 Cuma 20.00 / AKMUSTALARA SAYGI
“Prof. Dr. Teoman DURALI”
Konuşmacılar:
Prof. Dr. Cengiz ÇAKMAK (İstanbul Üni.)
Prof. Dr. Faruk AKYOL (İstanbul Medeniyet Üni.)
Prof. Dr. Hakan POYRAZ (SAÜ)
Prof. Dr. Sadık TÜRKER (Kırklareli Üni.)
Doç. Dr. Oktay TAFTALI (Kırklareli Üni.)