Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar, “Çocuk bakımı ve gelişimini yakından ilgilendiren kurslarımızın yanı sıra, yaşlılarımızın gündelik ihtiyaçlarını karşılamada bilgi ve becerileri arttırmaya yönelik başlattığımız eğitimlerimiz devam ediyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programları tüm hızıyla devam ediyor. Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar, “Çocuk bakımı ve gelişimini yakından ilgilendiren kurslarımızın yanı sıra, yaşlılarımızın gündelik ihtiyaçlarını karşılamada bilgi ve becerileri arttırmaya yönelik başlattığımız eğitimlerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Çocuklarını Anlayabilen Ebeveynler
432 saatlik Evde Çocuk Bakımı Kursları ile ilgili bilgiler veren Karapınar, “Çocuk Bakımı Kurslarımız ile çocuğun gelişimi ve hastalıkların takibine yönelik teorik eğitimler gerçekleştiriyoruz. Eğitimlerde asıl amacımız çocuklarını dinleyen ve anlayan ebeveynler yetiştirmek. Hafta içi her gün devam eden kurslarımız 13.00 – 17.00 saatleri arasında gerçekleşmektedir” ifadelerini kullandı.

Kayıtlar Devam Ediyor
Betül Karapınar açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “560 saat sürecek Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kurslarımızda ise yaşlılarımızın gündelik ihtiyaçlarına dönük eğitimler ile bu konuda temel bilgi ve becerileri kazandırmayı amaç ediniyoruz. Hafta içi her gün gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimiz ise 09.00 – 13.00 saatleri arasında devam ediyor. İki kursumuzu da tamamlayan kursiyerlerimize program sonunda sertifikalarını da takdim edeceğiz. Kurslarımıza kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımızı Sosyal Gelişim Merkezi’ne bekliyoruz. Ayrıca 274 51 85 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alınabilir” dedi.