ADASU Ankara'daydı

Türkiye Belediyeler Birliği ile Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde düzenlenen “Su Yönetimi Çalıştayı” Ankara’da gerçekleştirildi. Farklı şehirlerden katılımın olduğu çalıştaya; ADASU Genel Müdürlüğü adına Genel Müdür Rüstem Keleş, Abone İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Çiğdem ve Çevre Koruma Dairesi Başkanı İbrahim Bal da katıldı. Belediyelerin su ve atık su yönetiminden sorumlu personeli ile Çevre ve Orman Bakanlığı, DSİ ve İller Bankasından ilgililerin katılımlarıyla düzenlenen çalıştayda su yönetimi konusunda Fransa ve Türkiye’deki durum masaya yatırıldı.

İki gün süren çalıştayda Fransa, Fas ve Türkiye’deki su politikalarının genel yapısı, belediye içme suyu ve sağlık hizmetlerinde mevcut durum ve beklenen değişiklikler; Çeşme ve Alaçatı içme suyu hizmetleri ve belediye yönetimi ele alındı. Özelleştirmeler gibi konuların yanı sıra kaçak kayıp çalışmaları, tarife belirleme yöntemleri, katı atık ve arıtma çamurları, su havzaları yönetimi gibi günümüzde önem taşıyan konular hakkında da görüş bildirildi.