Büyükşehir Belediyesi asfalt şantiyesinin emektar çalışanları Mehmet Ali Yılmaz ve Zekai Yeşil ile konuştuk. 40 derece sıcağın altında 160 derece ısıda Sakarya’yı asfaltla buluşturuyorlar. 17 yıldır asfalt atan Mehmet Ali Yılmaz, “80-90 yaşındaki amcaların mutluluğu her şeyin üzerinde” derken Zekai Yeşil, “Vatandaşların ‘Allah razı olsun’ dediklerini duymak çok güzel bir duygu. Bu dualar ve duygular ile işler devam edecektir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan, Sakarya’nın en ücra köşesine kadar giderek halka hizmet sunan asfalt ekibinin emektarları Mehmet Ali Yılmaz ve Zekai Yeşil, yürüttükleri çalışmaları ve anılarını paylaştı.

Mehmet Ali Yılmaz ve Zekai Yeşil’in açıklamaları şu şekilde;

17 yıldır asfaltta çalışıyorum
Asfalt işine başlama hikayesini anlatan Mehmet Ali Yılmaz, “17 yıldır Sakarya Büyükşehir Belediyesi asfalt şantiyesinde hizmet vermekteyim. Sakarya’da çalışmak güzel bir duygu, güzel bir memleket. Anadolu’yu, İstanbul’a bağlayan ana hat üzerinde olmakla birlikte çok güzel bir şehir. Her insandan halkı ile çok farklı bir şehir.”

Hizmet etmek güzel bir duygu
Hizmet etmenin güzel bir duygu olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bazı mahallelere asfalt götürdüğümüzde 80-90 yaşındaki amcalar ömrümde böyle bir asfalt görmediklerini söylüyor. İnsanların beklentilerini gördükçe insan çok mutlu oluyor. Sakarya’ya hizmet etmek çok güzel bir duygu. Sadece Sakarya’ya değil, tüm Türkiye’ye hizmet etmek güzel bir duygu.”

Gittiğimiz her yerde güzel karşılanıyoruz
Mehmet Ali Yılmaz, “Sakarya’nın yüzde 90’ına gittik. Gittiğimiz yerlerde bizi çok güzel karşılıyorlar. İnsanlar çok mutlu oluyorlar. Bu mutluluğu da bizim vesilemizle tattıkları için onur duyuyor ve haz alıyoruz. Gücümüz yettiğince işimize devam edeceğiz. Bu işi severek yapmalısın. Sevmeyen insan yapamaz.”

160 derece ısıda asfalt atıyoruz
Asfalt işinde çalışmanın zorluklarını ve geçirdiği güzel anıları paylaşan Yılmaz, “Asfaltta çalışmanın en büyük zorlukları ise sıcaklık. Yazın sıcağında 160 derece ısıda asfalt atıyoruz. Hizmet için yapıyoruz. Yapmak zorundayız. İşin olmadığı bir gün adamın biri yolda giderken, ‘Abi nasılsın asfalt nasıl gidiyor?’ diye sordu. Fakat ben hatırlayamıyorum ve içimden acaba bu Karasulu muydu, Akyazılı mı, Hendekli mi diye 16 ilçeyi kafamdan geçiriyorum. O kadar çok insan görüyorsun ki hepsini aklında tutmak kolay olmuyor. Çok fazla insan ve yerle haşır neşir oluyoruz.”

Dua ve teşekkür alıyoruz
20 yıldan beri Büyükşehir’de çalıştığını ifade eden Zekai Yeşil, “2006 yılından bu yana asfaltta çalışıyorum. Asfalt dediğin zaman millet bekliyor. Sıcak asfaltı görünce dualar, teşekkürler ediliyor. Çok şükür nereye gitsek çok iyi karşılanıyoruz. Sakarya’da atılan tüm asfaltlarda emeğim vardır. Biz yapar bırakırız ondan sonra oraya daha uğramayız. Kullanım vatandaşlarındır.”

 

Tek başıma çalıştım

Zekai Yeşil, “Ozanlar Caddesi’nde bir çalışmamız vardı. İş arkadaşlarımızın yanlışlıkla başka bir arabaya binip farklı bölgedeki ekibin yanına gitmesi ile tek başıma kalmıştım. O gün tek başıma çalışmak zorundaydım ve çalıştım. İşini severek yaparsan sorun olmaz. İsteyerek yaparsan zorluk olmuyor. Ben işimi severek yapıyorum bu yüzden bana zor gelmiyor” dedi.

 

Ekip olarak çok iyiyiz

Yeşil, “Asfalt işi bir ekip işidir. Bir bütün olarak çalışmamız gerekiyor. Hamdolsun bana gelen iş safhasında şuana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Çalışma arkadaşlarımız iyi. Şükürler olsun iyi bir ekibiz. Birbirimizin sıkıntısını giderdiğimiz zaman o ekipte bir sıkıntı olmuyor. İdare çok önemli, idare etmesini iyi bilirsen herkes memnun olur. Ekip arkadaşalrımızla bazen bakarak bile anlaştığımız oluyor” ifadelerini kullandı.

 

Daha çok emektar gelecek

Yeşil, “İnsana hizmet etmek beni gerçekten mutlu ediyor. Allah razı olsun dediklerini duymak çok güzel bir duygu. Bu dualar ve duygular ile işler devam edecektir. Biz hizmeti yapalım da gerisi gelir. Bu iş için buradayız bunun da en güzelini yapmak zorundayız. Bu burada bitmeyecek benden sonrada devam edecek. Daha çok emektarlar gelecek. Benden önceki emektarlara da çok teşekkür ediyorum. Bu işi onlardan öğrendik.”