Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği '3. Ulusal Sakarya Bir Başka' konulu fotoğraf yarışmasında başvurular sona eriyor. Sakarya'nın zengin tarihine, doğal güzelliklerine, sosyal yaşamına ve kültürel mirasına odaklanacak yarışmanın son başvuru tarihinin 19 Kasım Pazar.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği yarışma kapsamında, Sakarya'nın gölleri, yaylaları, akarsuları, denizi, ormanları, mesire alanları, tarımsal ve sınai faaliyetleri gibi doğal ve tarihi güzellikleri ile kültürel mirası, tarihi evleri, su yapıları, camileri gibi unsurları yansıtan fotoğraflar değerlendirmeye alınacak. Sakarya'nın 16 ilçesinden çekilmiş fotoğraflarla sınırlanan yarışmanın sonuçları 5 Aralık’ta açıklanacak.

Yarışmaya katılmak isteyenler, dijital çekilmiş renkli veya siyah-beyaz fotoğraflarını en fazla 5 adet olması şartıyla 19 Kasım'a kadar gönderebilirler. Fotoğraflarda kadraj, renk doygunluğu, keskinlik, toz alma ve kontrast düzeltmesi gibi kabul edilebilecek müdahaleler dışında hiçbir manipülasyon/başkalaştırma/oynama kabul edilmeyecek ve drone ile çekilmiş fotoğraflar değerlendirilmeye alınmayacak. Katılım ücretsiz olduğu yarışmanın şartnamesi ve detaylarına www.sakaryabirbaska.com adresinden ulaşılabilir.

3. Ulusal Sakarya Bir Başka konulu fotoğraf yarışmasında ödüller ise şu şekilde olacak;

Birincilik: 15.000 TL

İkincilik: 12.000 TL

Üçüncülük: 9.000 TL

Mansiyonlar (3 eser): 5.000 TL    

Sergilemeler (En fazla 50 eser): 500 TL