Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen 3. Ulusal Sait Faik Hikâye Yarışması başlıyor. Türk Edebiyatında önemli bir yer edinmiş olan Sait Faik Abasıyanık’ın anısını yaşatmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya, 3 Mart 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 3. Ulusal Sait Faik Hikâye Yarışması başlıyor. 1906 yılında Adapazarı’nda dünyaya gelen, öykücülüğü ile Türk Edebiyatında önemli bir yer edinmiş olan Sait Faik Abasıyanık’ın anısını yaşatmak, hikâye alanında yapılan çalışmaları desteklemek ve Sait Faik’i genç kuşaklara tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya 15 yaş üzerinde herkes katılabilecek. Yarışmaya katılım için herhangi bir şehir veya bölge sınırlaması olmazken, düzenleme kurulu üyeleri, seçici kurul üyeleri ve üye yakınları yarışmaya katılamayacak.

Yarışmanın konusu "Kuşlar" olacak
Modern Türk hikâyeciliğinin öncülerinden olan Sait Faik Abasıyanık’ın anılarını yaşatmak için gerçekleştirilen yarışmanın konusu bu yıl “Kuşlar” olacak. Şairin de şiir ve romanlarında sıklıkla kullandığı temalardan birisi olan Kuşlar yarışmanın ödüllerini belirleyecek.

Başvuru koşullarına www.sakarya.bel.tr adresinden ulaşılabilecek
Yarışmaya 15 yaşını doldurmuş tüm vatandaşların katılabileceği gibi her yarışmacı, yarışmaya en fazla 1 hikâyeyle katılabilecek. Yarışmaya daha önce yayımlanmış, herhangi bir yarışmaya katılmış, ödül kazanmış veya dereceye girmiş hikâyeler ile başvuru yapılamayacak. Yarışma koşullarına için tıklayınız.

Son başvuru 3 Mart 2024
Son başvurunun 3 Mart 2024 tarihine kadar devam edeceği yarışmada, 1 Nisan-7 Mayıs 2024 tarihinde seçici kurul değerlendirmesi yapılacak. 8 Mayıs tarihinde sonuçların açıklanması ile birlikte, 10 Mayıs 2024’te yarışmanın ödül töreni gerçekleştirilecek. Yarışmanın sonuçları aynı zamanda www.sakarya.bel.tr adresinden ilan edilecek. Yarışmanın seçici kurulunda Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, Prof. Dr. Gülsemin Hazer, Hüseyin Su, A. Ali Ural ve Ercan Yılmaz yer alacak.

ÖDÜLLER
Birincilik Ödülü: 15.000 TL
İkincilik Ödülü: 10.000 TL
Üçüncülük Ödülü: 8.000 TL
Mansiyon Ödülü (3 Adet): 5.000 TL