Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen 2. Ulusal Sait Faik Hikâye Yarışması’nda başvurular tamamlandı. Toplamda 556 geçerli başvurunun yapıldığı yarışmanın sonuçları 8 Mayıs’ta açıklanacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 2. Ulusal Sait Faik Hikâye Yarışması’nda başvurular tamamlandı. Toplamda 556 geçerli başvurunun yapıldığı yarışmanın sonuçları jüri tarafından değerlendirilecek. 1906 yılında Adapazarı’nda dünyaya gelen, öykücülüğü ile Türk Edebiyatında önemli bir yer edinmiş olan Sait Faik Abasıyanık’ın anısını yaşatmak, hikâye alanında yapılan çalışmaları desteklemek ve Sait Faik’i genç kuşaklara tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmanın konusu ise “Ağaçlar” oldu. Şairin de şiir ve romanlarında sıklıkla kullandığı temalardan birisi olan ağaçlar hikayeleri yarışmanın ödüllerini belirleyecek.

Sonuçlar www.sakarya.bel.tr adresinde yayınlanacak
Başvuruların sona ermesinin ardından 1 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında seçici kurul değerlendirilmesi yapılacak. 8 Mayıs tarihinde sonuçların açıklanmasının ardından, 11 Mayıs tarihinde ise yarışmanın ödül töreni gerçekleştirilecek. Yarışmanın sonuçları aynı zamanda www.sakarya.bel.tr adresinden ilan edilecek.

ÖDÜLLER
Birincilik Ödülü: 8.000 TL

İkincilik Ödülü: 5.000 TL

Üçüncülük Ödülü: 3.000 TL

Mansiyon Ödülü (3 Adet): 2.000 TL