Büyükşehir Belediyesi, yerel diplomasinin geliştirilmesi amacıyla Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen LOCALINTERNational eğitim programına ev sahipliği yaptı. 18 ülkeden 21 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen programda, Sakarya’ya dair tarihi, kültürel ve sosyal alanlarda ziyaretler gerçekleştirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’deki yerel yönetim tecrübesinin uluslararası platformda tanıtılması, yerel diplomasinin geliştirilmesi ve ileride oluşabilecek iş birlikleri için imkânlar sağlanması amacıyla düzenlenen LOCALINTERNational eğitim programına ev sahipliği yaptı. 18 ülkeden 21 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen programda, Sakarya’ya dair tarihi, kültürel ve sosyal alanlarda ziyaretler gerçekleştirildi. “Genç Liderler, Yerel Beceriler” temasıyla gerçekleştirilen programda belediyecilik alanında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Uluslararası eğitim normlarına göre gerçekleştiriliyor
Türkiye Belediyeler Birliği bünyesinde gerçekleştirilen projeye Avrupa, Afrika, Asya, Orta Doğu ve Güney Amerika ülkelerinden geniş bir katılımla düzenlendi. Yerel yönetimler ile ilgili olan Hukuk, İktisat, Şehir ve Bölge Planlama, Sosyoloji, Medya ve İletişim, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler gibi bölümlerde öğrenim gören son sınıf öğrenciler ya da yeni mezun öğrencilerin başvuru yapabildiği program uluslararası bir eğitim ortamına sahip olmasıyla ön plana çıkıyor.

“Genç Liderler, Yerel Beceriler” temasıyla Sakarya tanıtıldı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “2023 yılı için belirlenmiş olan “Genç Liderler, Yerel Beceriler” teması çerçevesinde 18 ülkeden 21 öğrenci programa katılmıştır. Program kapsamında bu yıl ziyaret edilen belediyelerden biri Sakarya Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Farklı ülkelerden gelen öğrenciler önce Ofis Sanat Merkezi’nde yer alan halı ve sıfır atık atölyelerini, ardından Nehir Çikolata’yı ziyaret etmişlerdir. Daha sonra Sosyal Gelişim Merkezi’ne giderek burada gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi almışlardır. Devam eden programda öğrenciler Macera Park’a giderek oradaki parkurları deneyimlemişlerdir. Bunların yanı sıra katılımcılara tarihi, kültürel ve sosyal alanlarda çeşitli programlar düzenlenmiştir” ifadeleri kullanıldı.