160 Milyon TL'lik Yatırım

5 arıtma tesisinin maliyeti 20 milyon TL
Yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, amaçlarının sorunsuz bir altyapı olduğunu dile getirdi. Dünyanın gelişmiş kentlerinin alt yapı sorunlarını haletliğini,  artık su ve enerji alanında yatırımlar yapmak için çalıştıklarını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Dünyanın en gelişmiş çağdaş ve modern kentleri altyapı sorunlarını çözmüş durumdalar. Bizlerde şehrimizin bu alanda herhangi bir sıkıntı yaşamaması için altyapıya gereken desteği veriyoruz. Şu anda Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimize 5 adet yeni arıtma tesisi kuruyoruz. İhaleyi alan Siemens firması çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Adapazarı Hızırilyas Tepesi’nde, Arifiye’de, Hendek’te, Karapürçek’te ve Sapanca’da kurulan arıtma tesislerimizin maliyeti 20 milyon TL” dedi

Büyükşehir çalışacak, Sakarya kazanacak
Serdivan ilçesine bağlı Yazlık bölgesinde yaşanan kanalizasyon sorununu kökten çözüme kavuşturuyor olmanın verilen bir sözün yerine getirilmesi adına büyük mutluluk verdiğini belirten Başkan Toçoğlu, “Seçim zamanı Serdivan ilçemizde Yazlık’ın kanalizasyon sorununu kökten çözeceğimize dair söz vermiştik. Bu sözümüzü de tutuyoruz. Yeni yaptığımız ihale tamamlandı. 12 küsur milyona mal olacak olan bu çalışmanın protokolünü imzaladık. İhaleyi alan firma da en yakın zamanda şantiyesini kurarak çalışmalarına başlayacak. Biz ne diyoruz, Büyükşehir çalışacak Sakarya kazanacak” dedi.

Yenikent’te su sorunu kökten çözüldü
Özellikle yaz aylarında Yenikent bölgesinde yaşanan su sıkıntısının önüne geçmek adına Yeni Yerleşim Bölgesi’ne yeni bir isale yapmak için ihaleye çıktıklarını ve bu ihalenin de sonuçlanarak protokolün imzalandığını belirten Başkan Toçoğlu, “2000 yılında döşenen isale hatları maalesef bugün Yenikent Bölgesi’nin ihtiyacına cevap verir nitelikte değil. Özellikle yaz aylarında Yenikent Bölgesi’nde ciddi su sorunu yaşanmaktaydı. Bu sorunun çözüme kavuşturulması için yeni bir isale hattı döşemeye karar verdik ve bunun da ihalesini gerçekleştirdik. Bu ihale tamamlandı, firmayla sözleşme imzaladık. Bu projenin maliyeti de 16 milyon TL” diye konuştu.

HES 2012’de açılacak
Yapımına hızla devam edilen Hidroelektrik Santrali’nin (HES) açılışını 2012 yılında yapacaklarını belirten Başkan Toçoğlu şöyle konuştu; “Bilindiği gibi Türkiye’de HES inşa eden ilk belediye Sakarya Büyükşehir Belediyesi oldu. 40 Milyon TL’ye malolan HES’in inşaatı hızla devam ediyor. Çalışmaların büyük bir kısmı tamamlandı. Ayrıca HES’in çevresinde de rekreasyon çalışması yaparak, halkımızın Sakarya Nehri ile buluşmasını sağlayacağız”.

Büyükşehir 70 milyon TL’ye baraj yapacak
Sakarya’nın geleceğine dönük yapılan en önemli projelerden biri olan baraj projesinin de yolunda gittiğini sözlerine ekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı; “Dünyanın gelişmiş ülkeleri bugün su ve enerji konusunda yatırım yapmak adına büyük uğraşlar veriyorlar. Bizlerde Sakarya’nın hem bugününe hem de geleceğine ilişkin önemli bir hizmeti hayata geçirmek adına çalışma yürütüyoruz. Geyve-Pamukova Eski Yayla Havzası’nda yapacağımız baraj sayesinde bugün kullanılan suyun yüzde 65’ini bu barajdan sağlamış olacağız. 70 metre yüksekliğinde yapılacak olan barajın bize maliyeti 70 milyon TL olacak”.