Bin Öğrenci Diş Taramasından GeçecekBin Öğrenci Diş Taramasından Geçecek

Çalışma hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Adapazarı İlçe Merkezinde bulunan ilköğretim okullarının anasınıfı öğrencilerine 23 Kasım 2010 - 10 Aralık 2010 tarihleri arasında  ‘Ağız ve Diş Sağlığı’ konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılacaktır. ‘Eğitim küçük yaşta başlar’ anlayışı ile her gün bir ilköğretim okulunun anasınıfı öğrencileri Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi’ne Belediyemiz tarafından tahsis edilen otobüslerle öğretmenleri ve görevli personel eşliğinde getirilerek önce diş muayeneleri yapılacak, daha sonra ‘Ağız ve Diş Sağlığı’ konusunda bilinçlendirilecektir. Ayrıca çocuklar diş muayene koltuğuna oturarak diş muayenesinin korkulan bir şey olmadığını anlamış olacaklardır. Bu çalışma ile ilimizde eğitim ve öğretim yapan yaklaşık 1000 öğrenci taramadan geçirilmiş olacaktır. Muayenesi yapılan her çocuğa diş macunu ve diş fırçası hediye edilecektir” dedi.

Dişlerimizi korumak bizim elimizde

Diş sağlığında en önemli görevin bireyin kendisinde olduğunu da söyleyen Davut Yüce, “Çalışmalar diş sağlığını etkileyen birçok etmenin olmasına rağmen beslenmenin bu konuda önemini her zaman koruduğunu belirtiyor. Sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü önerileri diş sağlığı önerileri ile örtüşüyor, bu da doğru beslenmenin, sistemli ve yeterli ağız-diş bakımıyla kombine edilmesinin önemini bir kez daha hatırlatıyor. Tabii hekimin de yardımıyla, ağız bakımında en önemli görev bireyin kendisine düşüyor” diye konuştu.