Büyükşehir Akademi bir ilke daha imza atıyor; ‘Futbol Sosyolojisi Seminerleri’ futbol tutkunları ile buluşuyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Erdal Hoş ve beraberindeki ünlü isimler futbolun sosyolojisini 16 hafta boyunca katılımcılarla paylaşacak. Tüm sporseverleri akademiye kayıt olmaya davet ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Büyükşehir Akademi’de bir ilke daha imza atıyor. Bu yıl 10 farklı başlıkta derslerin yer aldığı takvime son olarak ‘Futbol Sosyolojisi Seminerleri’ dersi de ilave edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “İlk olarak 10 ders olarak belirlediğimiz Büyükşehir Akademi’ye ‘Futbol Sosyolojisi Seminerleri’ni de ekledik. Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Erdal Hoş ve beraberindeki ünlü isimler futbolun sosyolojisini 16 hafta boyunca katılımcılarla paylaşacak. Tüm sporseverleri akademiye kayıt olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Kayıtlar devam ediyor
Aktürk, “Bilindiği üzere derslerimizi 16 haftaya çıkardık. Kayıtlarımızı da 16 Kasım Çarşamba günü başlatmıştık. 24 Aralık Perşembe gününe kadar devam edecek olan Büyükşehir Akademi kayıtlarına hemşerilerimizi davet ediyoruz. Akademiye kayıt olmak isteyenler işlemlerini kurumsal internet sayfamız (www.sakarya.bel.tr) üzerinden yapabilirler. Başvuruda yazılı mülakat geçerli olacaktır. Ders hocası yazılı mülakat sonucu derse öğrenci seçecektir” şeklinde konuştu.

11 farklı atölye
Aktürk, “Yazarlık Atölyesi, İslam Dünyasında Dini Hareketler, Sinema Okur-Yazarlığı, Her Şehir Bir Tarih: Yerinde Tarih Söyleşileri, İslam Felsefesi Seminerleri, Divan-ı Hikmet Okumaları, Modern Edebiyat ve Bilgelik, Mesnevi Okumaları, Osmanlı Söyleşileri, Şairlerle Şiir Söyleşileri ve Futbol Sosyolojisi Seminerleri başlıklarında 11 farklı dersimiz yer alacak. Birbirinden değerli konukların da yer alacağı akademi derslerimizde Şairlerle Şiir Atölyesinde 16 farklı şair eğitim sunacak. Sinema Okur-Yazarlığı derslerinde sinema tarihimizin önemli isimleri Semih Kaplanoğlu, Derviş Zaim, Leyla İpekçi, Mustafa Tatçı ve Zeynep Gemuhluoğlu gibi isimler de katılımcılarla buluşacak. Futbol Sosyolojisi Seminerlerinde ise Tarık Tufan, Mustafa Reşit Akçay, Fatih Tekke, Ergin Aslan gibi isimler yer alacak” ifadelerini kullandı.