İklim değişikliği, çevre yönetimi ve geri dönüşüm projeleriyle Sakarya’nın tabiatını geleceğe miras bırakan Büyükşehir Belediyesi, Erasmus Değişim Programı ile Avusturya, İtalya, Sırbistan, Yunanistan ve Romanya'dan gelen 29 öğrenciyi hayran bıraktı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ilkim değişikliği ile mücadele çalışmaları takdir topluyor.

Ulaşımda sürdürülebilir hareketlilik, su kaynaklarının yönetimi ve atıktan enerji üretimi gibi iklim değişikliğini azaltmaya yönelik örnek projeler geliştiren Büyükşehir Belediyesi, “Ne Harika Bir Dünya” projesi kapsamında Erasmus Değişim Programı ile Türkiye’ye gelen uluslararası öğrencilere iklim değişikliği ile mücadele projelerini tanıttı.

İlk durak Bisiklet Vadisi
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığının hazırladığı proje gezisine katılan Avusturya, İtalya, Sırbistan, Yunanistan ve Romanya'dan toplamda 29 öğrencinin ilk durakları Ayçiçeği Bisiklet Vadisi oldu.

Çevre dostu ulaşım aracı olan bisiklete yapılan yatırımları yakından inceleyen uluslararası öğrenciler aynı zamanda vadide bisiklet turu attılar. Daha sonra Karaman Atık Su Arıtma Tesisi’ni ziyaret eden öğrencilere iklim, gaz ve karbon ayak izlerini azaltma konusunda yürütülen çalışmalar gösterildi.

İklim değişikliği farkındalığı kazandılar
Proje gezisi turunda Sakarya Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’ni (SEKAY) ziyaret eden yabancı misafirler katı atık ve gaz oluşumu arasındaki ilişkiyi öğrenerek çevresel farkındalıklarını artırdı. Son olarak İklim değişikliği ile mücadele çalışmalarının önemi anlatıldı ve Büyükşehir’in iyi uygulama örnekleri sunuldu.

Eko-bilinç hayati öneme sahip
Sürdürülebilirlik konusunda önemli kazanımlar elde eden gençler, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına hayran kaldı. İklim değişikliği ve çevresel bozulmanın ciddi tehditler oluşturduğu dünyada, gençleri eko-bilinç becerileriyle donatmak hayati önem taşıyor.

29 gencin katıldığı etkinlik bu bağlamda çok güzel bir örnek olarak 7 dilde çıkacak “Ekolojik Okuryazarlık Rehberi'nin İklim ve Gaz” yayınında yer alacak.