SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Tüm gayretimizi, tecrübemizi, bilgimizi ve uzmanlığımızı kullanarak, verimli projeler hayata geçirmek için kurum olarak 7/24 görevimizin başındayız. SASKİ bugüne kadar hayata geçirdiği yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek bir kurum olmuştur. Tamamladığımız projelerimiz kurumumuzun kalitesi ortaya koyuyor. Güçlü ve güvenilir bir kadromuz var. Yolumuza doludizgin devam ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, İhale Mevzuatı Yapım İşleri eğitim programına katıldı. SEN Otel’de gerçekleştirilen programa SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’in yanı sıra, SASKİ Genel Müdür Yardımcıları Atilla Toprak ve Sebahattin Belik, SASKİ daire başkanları ve çok sayıda SASKİ personeli katıldı. Gerçekleştirilen programda katılımcılara Kamu İhale Kanunu ve Kamu İhale Sözleşmesi konuları ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi.

300 Milyonluk Yatırım
Programın açılış konuşmasını yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “SASKİ,  Sakarya’da en büyük yatırımcı kuruluştur. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü olarak her geçen yıl yatırımlarımızı artırarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şuanda devam eden yatırımlarımızın toplam maliyet 300 milyon liradır. Çalışmalarımız kapsamında barajlar, modern ve en ileri teknolojiye sahip içme suyu ve atıksu arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Şehrimizin tüm ilçelerinde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Şuanda ihalesini gerçekleştirdiğimiz, sonuçlandırdığımız ve sözleşme aşamasında olan ihalelerimiz de var. İhalesi sonuçlanan projelerimizde ise çalışmalarımıza kısa süre içerisinde başlayacağız” diye konuştu.

Entegre Bir Su Yönetim Merkezi
Rüstem Keleş, “2016 yılı bütçemiz 480 milyon TL. Yatırımlarımız kapsamında SASKİ olarak Sakarya’nın uzun vadeli, kalıcı, entegre bir su yönetim merkezi olmasının gayreti içerisindeyiz. Şehrimizde sağlam altyapı ve temiz içmesuyu konusunda çok önemli projelerde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde proje planlama çalışmaları yaptık. Şuanda ise planladığımız projelerimizde ihale aşamasına geldik. Projelerin planlanması, analizi, bütçelendirilmesi ve ihale süreçlerinin yönetilmesi ve bu süreçlerin tamamlanması çok ciddi bir emek istiyor. Yeni projelerimizi hayata geçirmek için ise çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda hayata geçirilecek projelerimizde emeği geçen tüm ekibimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Güçlü ve Güvenilir Bir Kurum
Tüm ihaleleri mevzuata uygun bir şekilde gerçekleştirdiklerini de belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Tüm gayretimizi, tecrübemizi, bilgimizi ve uzmanlığımızı kullanarak, verimli projeler hayata geçirmek için kurum olarak 7/24 görevimizin başındayız. SASKİ bugüne kadar hayata geçirdiği yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek bir kurum olmuştur. Tamamladığımız projelerimiz kurumumuzun kalitesi ortaya koyuyor. Güçlü ve güvenilir bir kadromuz var. Yolumuza doludizgin devam ediyoruz. Eğitim programlarımız artarak devam edecek. Programın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’in konuşmasının ardından Yatırım ve Planlama Dairesi Başkanı Mustafa Fırat, SASKİ personeline Kamu İhale Kanunu ve Kamu İhale Sözleşmesi konuları ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.