23-25 Ekim tarihleri arasında Sakarya’da gerçekleştirilecek Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası öncesinde devam eden hazırlıkları inceleyen Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimizin değerlerinin sergileneceği, etkinliklerin yapılacağı, misafirlerimizin nefes alacağı EXPO alanını hazırlıyoruz. İnşallah şampiyonaya en iyi şekilde ev sahipliği yapacak, şehrimizi dünya sahnesine taşıyacağız” dedi. Yüce, şampiyonada 30 farklı ülkeden 150’yi aşkın dünya çapında sporcunun pedal çevireceğini de dile getirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 23-25 Ekim tarihleri arasında Sakarya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası öncesinde Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde incelemelerde bulundu. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı İlhan Şerif Aykaç’tan hazırlıklara ilişkin bilgiler alan Başkan Ekrem Yüce, şehrin kültürel, sanatsal ve tarihsel yaşamına ışık tutacak olan ve şampiyona boyunca açık olacak Sakarya Expo alanını gezdi. Dünyanın en saygın bisiklet organizasyonuna ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Ekrem Yüce, şampiyona ile şehrin tanıtımının da en iyi şekilde yapılacağını vurguladı.

En iyisi için çalışıyoruz
Şampiyonaya sayılı günler kaldığını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Aynı zamanda şehrimizin tanıtımına katkı sunacak şampiyona için bir EXPO alanı hazırlıyoruz. Burada da yoğun bir çalışma söz konusu. Şehrimizin değerlerinin sergileneceği, sponsor firmaların yer alacağı alan, şampiyona için bölgeye gelen misafirlerimizin nefes alacağı bir yer olacak. İnşallah şampiyonaya en iyi ev sahipliğini yapacak, şehrimizi dünya sahnesine taşıyacağız” dedi.

Sakarya’nın adı dünyada duyulacak
Şampiyonanın Sakarya’nın dünyaya açılmasında da büyük bir öneme sahip olduğunu dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Şampiyonada 30 farklı ülkeden 150’yi aşkın dünya çapında sporcu pedal çevirecek. İzleyiciler ve medya temsilcileri Sakarya’da olacak. Canlı yayınlar yapılacak, 23-25 Ekim’de gözler inşallah Sakarya’da olacak. Şehrimiz dünyanın farklı şehirlerinde en güzel şekilde anılacak. Dünya çapındaki bu organizasyonun şehrimizde yapılmasına katkı sağlayan, emek veren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.