1. Avrupa Oyunları’nda klasmanında altın madalyaya uzanan Büyükşehir’in Milli Sporcusu Enes Erkan ve şampiyonada ülkemizi temsil eden milli takım kafilesi Atatürk Havaalanı’nda coşkuyla karşılandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi sporcusu Enes Erkan, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları’nda altın madalyaya uzanan Erkan ve şampiyonada ülkemizi temsil eden milli takım kafilesi Atatürk Havaalanı’nda coşkuyla karşılandı. +84 kilo final maçında Alman rakibi Jonathan Horne’yi 2-1 mağlup ederek koleksiyonuna bir altın madalya daha kazandıran Erkan, şampiyonluğunu ailesi ve sevdikleri ile kutladı.

Büyük Başarı Kazandık
Coşkulu karşılama sonrası duygularını paylaşan şampiyon sporcu Enes Erkan şunları söyledi: “Çok mutluyum. İlk kez düzenlenen Avrupa Oyunları’nda hem altın madalya kazandığım hem de açılış seremonisinde Türk bayrağını gururla taşıdığım için büyük mutluluk yaşadım. Bizim için çok önemli bir turnuvaydı. Dünya Şampiyonu olan ilk Türk karateci olmanın gururunu ve onurunu yaşıyorum. Karate branşımız açısından da çok iyi bir turnuva geçirdik. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek Türkiye’ye 9 madalya ile geri döndük. Mücadelemizde bizlerden desteklerini esirgemeyen halkımıza da şükranlarımızı iletiyorum” diye konuştu.