RATED ortak yayınında Sakaryaspor’da kongre sürecini değerlendiren Başkan Toçoğlu, “Sakaryaspor’u sahipsiz bırakmayacağız. Ancak bu iş bizim sırtımızda ilerleyecekse; güvenebileceğim insanlarla yola devam etmek isterim” dedi. Toçoğlu Büyükşehir Basketbol Takımının geleceğine ilişkin ise, “İlk defa ifade ediyorum; arkadaşlarımızın Büyükşehir Basketbol Şubesi ile Sakaryaspor’u birlikte yürütme durumu söz konusu. Ben de bu projeye sıcak bakıyorum” ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, RATED ortak yayınında Radyo Programcısı Murat Gür ve İlknur Çakar’a Sakaryaspor ve Büyükşehir Basketbol Takımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sakaryaspor için ‘Şehrin markası’ değerlendirmesinde bulunan Başkan Toçoğlu, şehrin bu markaya gereken ilgiyi göstermediğini ifade etti. Toçoğlu, “Sakaryaspor’a güzel bir gelecek için çabalıyoruz. Ancak maalesef bu işler selamla sabahla yürümüyor” dedi.

Yeni adımlar atılabilir
Büyükşehir Basketbol Takımı ve Sakaryaspor’un birleşmesinin gündemde olduğunu da açıklayan Toçoğlu, “Basketbol takımımız şehre ayrı bir hava kazandırdı. Orada talihsiz bir şekilde finalde kaybettik. Arkadaşlar hazırlıklar yapıyorlar. Kulüp Başkanımız Akgün Altuğ’un Türkiye Basketbol Federasyon’u yönetim kurulunda olmasından dolayı istifa etmesi gerekiyordu. Yeni başkan diğer arkadaşlarımızdan bir tanesi bu işi üstlenecek gibi gözüküyor. Arkadaşlarımızın başka bir düşüncesi daha var; ilk defa ifade ediyorum; Büyükşehir Basketbol Şubesi ile Sakaryaspor’u birlikte yürütme niyetleri söz konusu. Ben de bu projeye sıcak bakıyorum. Böyle bir çalışma şayet olursa ben de bunun sürdürülebilir olacağını düşünüyorum. Basketbol takımımız yola devam edecek” diye konuştu.

Çağrımı yineliyorum: Gelin ben de destek olacağım
Serdivan Belediye Başkanlığı dönemlerinden bu yana Sakaryaspor’a ciddi destekler sunduğunu kaydeden Başkan Zeki Toçoğlu, “Bildiğiniz gibi geçen yıl bir vesile ile Sayın Orhan Kocabıyık’ın devreye girmesi ile transferi açtık. Transfer son günde açıldığı için belki arzu edilen bir takım oluşturulamadı. Ancak tüm bu çabaların parayla gerçekleştiği unutulmamalı. Bu yıl da büyük ümitlerle 2. Lige çıkmayı hedefledik. Play-offta kaybettik. İfade ettim; yeni bir süreçteyiz. Sakaryaspor’a sahip çıkmak isteyen, maddi katkı sağlamak isteyenler olursa ben de Belediye Başkanı olarak yanlarında olacağım” diye konuştu.

Güvenebileceğim insanlarla yürümek isterim
Sakaryaspor Kulüp Başkanı Selahattin Aydın ile çalışmaktan memnun olduğunu bir kez daha yineleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “İşin içinde para olursa güven de olur. Güvendiğimiz insanlarla çalışmak mecburiyetindeyiz. Bunun başka bir yolu yok. Takıma sahip çıkacak, maddi anlamda elini taşın altına koyacak isimlere çağrımı yineliyorum; ben de elimden gelen desteği sağlayacağım. Bu iş bizim sırtımızda ilerleyecekse; güvenebileceğim insanlarla yola devam etmek isterim. Sakaryaspor’u sahipsiz bırakmayız. 25 Haziran’da da liste çıkmazsa adımlarımızı atarız. Şunu da söylemek durumundayım; ‘Sakaryaspor olmazsa olmaz’ diyen insanların hiç birisinden bir kuruş katkı gelmiyor.Bu iş bu şartlarda ilerliyor” ifadelerini kullandı.