Projeler Bir Bir Hayata Geçiyor

 

Bisiklet yolları
Bisiklet Yolu projesi ile Sakarya’ya yeni bisiklet yolları kazandıracaklarını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak çevreye önem veriyor, daha yaşanabilir bir çevre için tasarladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Adapazarı, Serdivan ve Erenler ilçelerimizi kapsayacak olan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın büyük destek vererek örnek proje olarak nitelendirdiği 62 kilometrelik bisiklet yolu projemizin ihalesini de 25 Nisan Perşembe günü gerçekleştireceğiz. Proje kapsamında ayrıca 500 bisiklet durağı güzergâhlara monte edilecek” şeklinde konuştu.


Akçay Barajı
Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Pamukova Eskiyayla Havzası’nda yapılacak olan Akçay Barajı için ihale sürecinin başladığını belirten Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin içmesuyu geleceği için dev yatırımlara imza atıyoruz. Akçay Barajı da şehrimizin içmesuyu geleceği ve Sapanca Gölümüz için çok önemli bir proje. Hızla gelişen Sakarya’mızın yeni su kaynaklarına duyduğu ihtiyacı göz önüne alarak tasarladığımız Akçay Barajımızın ihalesine, 30 Nisan Salı günü çıkıyoruz” dedi.


Sosyal Gelişim Merkezi
Sakarya’nın sosyal yaşamı için büyük önem taşıyan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın destek verdiği Sosyal Gelişim Merkezi ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sosyal Belediyecilik alanında çok özel bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Eski Terminal arazisinde inşa edeceğimiz Sosyal Gelişim Merkezi’mizde vatandaşlarımızın sorunları ve taleplerini dikkatle inceleyerek sosyal çözümler getirecek olan sosyologlar, psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları görev alacak. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımızın birimleri de bu merkezde hizmet verecek. Mimarisiyle her kesimin beğenisini kazanacak olan Sosyal Gelişim Merkezimizin ihalesi 6 Mayıs’ta yapılacak” diye konuştu.


Yeni Stadyum
Başkan Zeki Toçoğlu yeni stadyum süreci hakkında da bilgiler verdi. Başkan Toçoğlu, “Çevre yolunda Büyükşehir Belediyesi olarak bize ait olan 60,5 dönümlük araziyi Spor Bakanlığımıza devretmiştik. Çalışmaları tamamlayan TOKİ, 25 bin kişi kapasiteli yeni stadyumun ihalesini 30 Nisan Salı günü gerçekleştirecek” dedi.


Bilim Merkezi
Şehre modern bir bilim merkezi kazandıracaklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Şehrimize kazandıracağımız Bilim Merkezi için çalışmalarımız sürüyor. Serdivan ilçemizde 4 bin 467 metrekare kapalı alanda kuracağımız Bilim Merkezi’ne Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve TÜBİTAK büyük destek veriyor. Projenin ihalesini çok yakında gerçekleştireceğiz. Burada özellikle çocuklarımızın evreni tanıması, bilimsel gelişmeleri öğrenmesi ve teknoloji dünyasını keşfetmeleri gibi daha birçok alanda önemli katkı sağlanacak” diye konuştu.


Rüya Proje ve İmam Hatip
Sakarya Nehri Rekreasyonu ve İmam Hatip Okulu ihalelerini gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Rüya Proje olarak kamuoyu ile paylaştığımız rekreasyon projemizde şehrimizi nehir ile buluşturuyoruz. Etap etap hayata geçireceğimiz, ilk etabı 120 dönümden oluşan, piknik alanları ve yürüyüş yolları, kafeterya, restoran, spor alanları, sinema ve tiyatro gibi sosyal donatı alanlarının yer alacağı projemizin ihalesini yaptık. Aynı zamanda şehir merkezimizde mimarisiyle dikkat çekecek İmam Hatip Okulu’nu şehrimize kazandırmak için çalışma başlattık. O projemizin de ihalesi gerçekleşti. İhale komisyonlarımız değerlendiriyor. Çalışmalar kısa süre içerisinde başlayacak” şeklinde konuştu.


Gelecek daha güzel

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu dev projelerle Sakarya’nın çok daha güzelleştiğini dile getirdi. Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı büyük bir gayretle sürdürüyor, verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dev projelerimizin ihalelerini hızlı bir şekilde gerçekleştirecek,  şehrimizin daha yaşanabilir ve çok daha modern bir şehir olmasına katkı sağlayacak çalışmaları bir bir tamamlayacağız. Gelecek Sakarya’mız için çok daha güzel olacak” ifadelerini kullandı.