Onlar Artık Girişimci

Her zaman destek
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile iş fikirlerini hayata geçiriyor. Girişimcilik Eğitimi 4’üncü programını başarıyla tamamlayan 15 kursiyere Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda sertifikaları teslim edildi. Sertifika teslim töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, “Şehrimizde girişimci adaylarına verdiğimiz hizmetten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimiz için faydalı olan projelere her zaman destek veriyoruz. Girişimci adaylarımızın kuracakları iş yerlerinde onları ziyaret etmeyi ve çaylarını içmeyi dört gözle bekliyoruz. Sertifika programlarına katılan herkesi tebrik ediyorum. İnşallah çok başarılı bir meslek yaşamınız olur” şeklinde konuştu.

Girişimcilik ruhu
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Akbulut, girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik etti. Akbulut, “Sakarya, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı için çok önemli ve çok değerli bir ildir. Sakarya’mızın girişimcilik ruhu ve potansiyeli son derece yüksek. Kalkınma Ajansı olarak protokollerimiz çerçevesinde kurslar ve eğitimler düzenlemeyi sürdürecek, girişimcilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Geniş vizyon
Son olarak KOSGEB Müdürü İsmet Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz, “Girişimci kardeşlerimizin geniş vizyonlarıyla şehrimize ve ülkemize değer katacaklarına inanıyoruz. Girişimcilerimize her zaman destek verecek ve programlarımızı devam ettireceğiz. İşletmelerimizde sürekli yenilik yapmalı, araştırma yapmayı hiçbir zaman bırakmamalıyız. Günümüzde işletmeler klasik usullerle çok fazla ayakta kalamıyor. Tüm girişimci arkadaşlarımıza çıktıkları yolda başarılar diliyorum. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm paydaş kurumlarımıza da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

5. program için kayıtlar başladı
Konuşmaların ardından sertifika teslimi yapıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ 5. programı için kayıtlar başladı. Ücretsiz olarak düzenlenecek 70 saatlik girişimcilik eğitiminden sertifika alan girişimciler, 30 bin TL hibe, işlerini kurduktan 1 yıl sonra, 2 yılı ödemesiz olmak üzere 36 ay vade ile faizsiz 70 bin TL kredi kullanabilme hakkına sahip olacaklar. Büyükşehir Belediyesi kurumsal web sitesi www.sakarya.bel.tr adresinden yapılan kayıtlar, 10 Mart Pazar günü sona erecek.