Muhtarlara Sistem Kuruldu

Büyükşehir Muhtarlara Sistem Kurdu

Yaşanan sorunlar çok daha hızlı çözülecek
Sistemin muhtarlara büyük kolaylıklar sağlayacağını açıklayan Başkan Zeki Toçoğlu, “Muhtarlarımız daha önce böyle bir modern bir sisteme sahip olmadıkları için vatandaşa dönük hizmetlerde bazı aksaklıklarla karşılaşabiliyorlardı. Konuyla ilgili Muhtarlar Derneği Başkanımız Erdal Erdem’den bu yönde gelen talep karşısında Bilgi İşlem Dairesi’ndeki arkadaşlarımız bir süreden beri bazı çalışmalar yürütüyorlardı. Bu çalışmalar çerçevesinde SEMOS programını oluşturduk. SEMOS, muhtarlarımıza büyük kolaylıklar sağlayacak” diye konuştu.

311 muhtara yeni bilgisayar
SEMOS ile birlikte muhtarlara yeni bilgisayarları da teslim edeceklerini belirten Başkan Toçoğlu, “Bu uygulamayla vatandaşlarımız muhtarlığa geldiklerinde muhtarlık ile ilgili işlemlerini daha hızlı ve seri bir şekilde yapabilecekler. Ayrıca Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde toplam 311 muhtarımıza programlarını kullanabilecekleri bilgisayarları da hediye ediyoruz” dedi.

Tanıtım programı Cuma AKM’de
Başkan Zeki Toçoğlu şunları kaydetti: “Programın tanıtımı, milletvekillerimizin katılımıyla, 1 Haziran Cuma günü saat 11.00’da AKM de yapılacak. Ayrıca, 2 Haziran Cumartesi günü itibariyle de bilgisayarların teslimatı ve sistem kurulum çalışmaları da başlayacaktır. Muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun”.

SEMOS neler getiriyor?
Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi (SEMOS) üç ana modülden oluşuyor. SEMOS ana modül, SEMOS talep modülü ve SEMOS raporlar modülü. Muhtarlar, SEMOS ile nüfus cüzdan örneği, yerleşim yeri belgesi, uluslar arası aile cüzdanı talep belgesi ve daha birçok hizmeti bilişim çağının gerekleri gözetilerek hazırlanmış SEMOS programı çerçevesinde yapabilecekler ve mahallelerinde yaşadıkları problemleri SEMOS aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi’ne iletebilecekler.