Karasu ve Kocaali bölgesine hizmet sunacak Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde çalışmaların devam ettiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Yaklaşık 5,2 milyonluk yatırımla Karasu ve Kocali’nin içmesuyu geleceğini güvence altına alacağız. İnşallah kuzeyin tüm mahallerine birinci sınıf içmesuyu ulaştıracağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karasu ve Kocaali’ye hizmet sunacak Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde inşa çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini açıkladı. Rüstem Keleş, “Şehrimizde devam eden 300 milyonluk yatırımlarımız söz konusu. Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi de bu çalışmalarımızdan biri. 3 bin 200 metrekare alan üzerinde yükselen bu tesis, en ileri teknolojiye sahip olarak hizmete alınacak. Çalışmalarımız kapsamında 440 metreküplük içmesuyu deposu da inşa edeceğiz” diye konuştu.

424 Kilometrelik Hat
Suyu tamamen cazibesiyle vatandaşların musluklarına ulaştıracaklarını belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Bölgenin yüksek kesiminde bir içmesuyu arıtma tesisi inşa ediyoruz. SASKİ olarak içmesuyu konusunda gerekli projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Büyükşehir Yasası ile hizmet alanımıza dâhil olan tüm ilçelerimize bol ve kesintisiz içmesuyu ulaştırmak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Ayrıca Karasu’nun tüm içmesuyu ağını yenileyecek olan projemizin de ihalesini yaptık. Proje kapsamında Karasu’ya 424 kilometrelik içmesuyu hattı inşa edeceğiz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Çamdağı’yla Entegre Olacak
Rüstem Keleş, “Yaklaşık 5,2 milyonluk yatırımla Karasu ve Kocali’nin içmesuyu geleceğini güvence altına alacağız. Proje ile Karasu ve Kocaali’ye bağlı mahallelerimizde zaman zaman yaşanan su yetersizliği ve yağışlı havalarda yaşanan bulanıklığın önüne geçmiş olacağız. İnşallah en ileri teknolojiye sahip olacak arıtma tesisi ile bölgede yaşayan hemşerilerimizin musluklarına temiz, kaliteli ve bol içmesuyu ulaşacak. Yatırımımız bölgede inşa edeceğimiz Çamdağı Barajı ile de entegre olacak. İnşallah kuzeyde su sorunu yaşayan mahallemiz kalmayacak” diye konuştu.