Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan ‘Bağımsız Hareket ve Bilgisayar Eğitimleri’ kurs başvuruları başlıyor. Nurcan İris, “Engelli Hizmetleri olarak toplumumuzda var olan engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak projeler üretmeye çalışıyoruz. Şehrimizde yaşan tüm görme engelli bireyleri kursumuza davet ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Görme Engellilere yönelik ‘Bağımsız Hareket ve Bilgisayar Eğitimleri’ kursları başlıyor. Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilecek eğitimlere başvurular 19 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

Hayatı kolaylaştıracak projeler
Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, “Engelli Hizmetleri olarak toplumumuzda var olan engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak projeler üretmeye çalışıyoruz. Son olarak görme engelli bireylere yönelik ‘Bağımsız Hareket ve Bilgisayar Eğitimleri’ projemizi hayata geçireceğiz. Projemiz kapsamında görme engelli vatandaşlarımıza bastonla iç ve dış mekan yürüyüş uygulamalarının incelikleri öğretilecek. Ardından görme engelli eğitmenimiz kendisi gibi görme engellilere özel Bilgisayar Eğitimleri verecek. Projemize kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımız 19 Şubat Pazartesi ve 23 Şubat Cuma tarihleri arasında Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezimize gelerek başvuruda bulunabilecek. Eğitimler hakkında detaylı bilgi için 444 4 054 dahili (3780-3737) numarasından bizlere ulaşabilirler. Şehrimizde yaşan tüm görme engelli bireyleri kursumuza davet ediyoruz” dedi.