Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Hobi Kursları’nda yaz okulu kayıtları 3 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Kayıtların ardından Adapazarı, Geyve ve Akyazı Engelsiz Hobi Kursları’nda ilk ders zili 10 Temmuz Pazartesi günü çalacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Gelişim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Hobi Kursları Yaz Okulu eğitimleri 3 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Adapazarı, Geyve ve Akyazı Engelsiz Hobi Kursları Yaz Okuluna başvurular 7 Temmuz Cuma günü sona erecek. İlk ders zili ise 10 Temmuz Pazartesi günü çalacak. Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, Sosyal Gelişim Merkezleri’nde alanında uzman eğitmenler tarafından kursların verileceğini ifade etti.

Eğitimler Adapazarı, Geyve ve Akyazı SGM’de
Kayıtlar hakkında bilgiler veren Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, “Engelsiz Hobi Kursları Yaz Okulu kayıtlarımız 3 Temmuz Pazartesi günü başlayıp, 7 Temmuz Cuma günü sona erecek. Eğitimlerimiz yaklaşık 6 hafta sürecek. Adapazarı, Geyve ve Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi’nde Filografi Atölyesi, Becerikli Engelsiz Eller Atölyesi, Tasarım Atölyesi, Okuma Yazma Atölyesi, Akıl Oyunları Atölyesi, Görsel Sanatlar Atölyesi, Ahşap Boyama Atölyesi ve Mozaik Taş Yapımı Atölyeleri engelli öğrencilere eğitimler sunacak” diye konuştu.

Sosyal hayatın içinde bir yaz
İris açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı; “Adapazarı, Geyve ve Akyazı Engelsiz Hobi Kursları Yaz Okulu engelli kardeşlerimizin evlerinden çıkıp sosyal hayatın içinde olabilmeleri için hazırladığımız bir proje. Yaz Okulumuz vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın yaz döneminde yeni beceriler edinerek bu yazı keyif dolu bir şekilde geçirmelerini hedefliyoruz. Bu anlamda Engelsiz Hobi Kursları Yaz Okulu ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız da 281 88 05 (dâhili: 3737) nolu telefonunu arayabilirler.”